Gundel palacsinta (12db)
- Kategória
- Desszertek
Hozzávalók
- 15 dkg finom liszt
- só
- 3 tojás + 3 sárga
- 3 + 1 + 3 dl tej
- 2 ek. olaj
- 8 + 4 dkg porcukor
- 12 dkg darált dió
- kevés fahéj
- 1 narancs reszelt héja
- fél dl rum
- 1 kk. étk. keményítő
- fél rúd vanília
- 10 dkg étcsoki
- 1,5 dl tejszín
Elkészítés
- A lisztet a sóval, 3 tojással, 3 dl tejjel összekeverjük és legalább fél órát pihentetjük, majd kisütjük 1 ek. olajon.
- Töltelékhez 1 dl tejet 8 dkg cukorral felforralunk, majd hozzákeverjük a diót, fahéjat, narancshéjat. Ha kihűlt, a rumot is hozzáadjuk.
- Palacsintákat megtöltjük, 4-be hajtjuk, tűzálló tálban forrósítjuk.
- 4 dkg cukrot habosra keverünk3 tojássárgájával, hozzákeverjük az étk. keményítőt, és 1 dl hideg tejet.
- 2 dl tejet felforralunk a van. rúddal. Kivesszük a rudat és a csokit beletesszük. KEVERNI! A tűzről levesszük, a tojásos masszához keverjük.
- Tejszínt felverjük. Masszához keverjük.
- Palacsintára öntjük.