Gundel palacsinta (12db)

Kategória
Desszertek

Hozzávalók

  • 15 dkg finom liszt
  • 3 tojás + 3 sárga
  • 3 + 1 + 3 dl tej
  • 2 ek. olaj
  • 8 + 4 dkg porcukor
  • 12 dkg darált dió
  • kevés fahéj
  • 1 narancs reszelt héja
  • fél dl rum
  • 1 kk. étk. keményítő
  • fél rúd vanília
  • 10 dkg étcsoki
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés

  1. A lisztet a sóval, 3 tojással, 3 dl tejjel összekeverjük és legalább fél órát pihentetjük, majd kisütjük 1 ek. olajon.
  2. Töltelékhez 1 dl tejet 8 dkg cukorral felforralunk, majd hozzákeverjük a diót, fahéjat, narancshéjat. Ha kihűlt, a rumot is hozzáadjuk.
  3. Palacsintákat megtöltjük, 4-be hajtjuk, tűzálló tálban forrósítjuk.
  4. 4 dkg cukrot habosra keverünk3 tojássárgájával, hozzákeverjük az étk. keményítőt, és 1 dl hideg tejet.
  5. 2 dl tejet felforralunk a van. rúddal. Kivesszük a rudat és a csokit beletesszük. KEVERNI! A tűzről levesszük, a tojásos masszához keverjük.
  6. Tejszínt felverjük. Masszához keverjük.
  7. Palacsintára öntjük.