Avokádó saláta, dip (Guacamole)

Kategória
Kencék és előételek

Hozzávalók

  • 2-3 db avokádó
  • 1 db kicsi!!! v.hagyma
  • 2 adag francia mártás
  • 1 ek. citromlé
  • 5 ek. olaj
  • só, bors, mustár

Elkészítés

  1. Franciamártáshoz a citromléhez apránként olajat csöpögtetünk, miközben villával keverjük. Opálos legyen. Majd ízesítjük sóval, borssal, mustárral.
  2. A v.hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, besózzuk.
  3. Avokádókat megpucoljuk, magot kiszedjük, felaprítjuk.
  4. Avokádót a sózott hagymával elkeverjük.
  5. Francia mártással leöntjük.
  6. Hamar barnul!
  7. DIP: Hozzávalók ua. + majonéz!!! Pépesítjük, lefedjük, hűtőbe.