Csatni félék
- Kategória
- Kencék és előételek
Hozzávalók
- 5 ek. cukor
- 0,5 dl ecet (1 dl borecet)
- só
- 60 dkg zöldség-gyümölcs
- fűszerek pl. gyömbér, fahéj, méz, lime, fokhagyma.
- + csili bármihez
Elkészítés
- A zöldségeket, gyümölcsöket mossuk, aprítjuk.
- A cukrot fazékban pirítjuk. Hozzákeverjük az ecetet, sót, darabolt belevalókat. Fűszerezzük.
- Kis lángon kb. 1 órát főzzük.
- Forrón üvegbe zárjuk és fejjel lefordítom.
- A: Aszaltbarack-vöröshagyma: 3 kisebb hagyma
- 3 g fokhagyma
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 2 kk. fahéj
- 1 kk. kömény
- 2-3 ek. méz
- só
- 0,5 dl balzsamecet
- B: Szilvacsatni: 70 dkg szilva
- 25 dkg vöröshagyma
- 10 dkg sárgarépa
- 20 dkg aszalt áfonya
- 10 dkg kesudió
- 2 g. fokhagyma
- fahéj, ecet, cukor, gyömbér, csili, só.
- C: Fügecsatni hagymával.