Csatni félék

Kategória
Kencék és előételek

Hozzávalók

  • 5 ek. cukor
  • 0,5 dl ecet (1 dl borecet)
  • 60 dkg zöldség-gyümölcs
  • fűszerek pl. gyömbér, fahéj, méz, lime, fokhagyma.
  • + csili bármihez

Elkészítés

  1. A zöldségeket, gyümölcsöket mossuk, aprítjuk.
  2. A cukrot fazékban pirítjuk. Hozzákeverjük az ecetet, sót, darabolt belevalókat. Fűszerezzük.
  3. Kis lángon kb. 1 órát főzzük.
  4. Forrón üvegbe zárjuk és fejjel lefordítom.
  5. A: Aszaltbarack-vöröshagyma: 3 kisebb hagyma
  6. 3 g fokhagyma
  7. 10 dkg aszalt sárgabarack
  8. 2 kk. fahéj
  9. 1 kk. kömény
  10. 2-3 ek. méz
  11. 0,5 dl balzsamecet
  12. B: Szilvacsatni: 70 dkg szilva
  13. 25 dkg vöröshagyma
  14. 10 dkg sárgarépa
  15. 20 dkg aszalt áfonya
  16. 10 dkg kesudió
  17. 2 g. fokhagyma
  18. fahéj, ecet, cukor, gyömbér, csili, só.
  19. C: Fügecsatni hagymával.