Erdélyi gombócleves
- Kategória
- Levesek
Hozzávalók
- 10 dkg juhtúró
- 2 dl tejföl
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- 2 dkg margarin v. olaj
- 1 db tojás
- 2 ek. liszt
- 1 ek. búzadara
- 1 tk ecet v. citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- csipetnyi cukor, só
Elkészítés
- A gombócmasszához a tojást habosra verni. Ehhez búzadarát, 1 evőkanál lisztet, 5 dkg juhtúrót hozzákeverni. Félretenni, állni hagyni.
- Margarinon lisztet megizzasztjuk. Hozzáönteni 3 dl vizet. Sűrűre főzni. Lassan hozzákeverni még 6 dl vizet. Beletenni leveskockákat, zúzott foghagymát.
- Tejfölt 5 dkg juhtúróval összekeverjük, forrásban lévő leveshez öntjük. Ecettel, cukorral ízesítjük.
- Gombócokat kiskanállal beleszaggatjuk a levesbe. Készre főzzük.