Erdélyi gombócleves

Kategória
Levesek

Hozzávalók

  • 10 dkg juhtúró
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • 2 dkg margarin v. olaj
  • 1 db tojás
  • 2 ek. liszt
  • 1 ek. búzadara
  • 1 tk ecet v. citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi cukor, só

Elkészítés

  1. A gombócmasszához a tojást habosra verni. Ehhez búzadarát, 1 evőkanál lisztet, 5 dkg juhtúrót hozzákeverni. Félretenni, állni hagyni.
  2. Margarinon lisztet megizzasztjuk. Hozzáönteni 3 dl vizet. Sűrűre főzni. Lassan hozzákeverni még 6 dl vizet. Beletenni leveskockákat, zúzott foghagymát.
  3. Tejfölt 5 dkg juhtúróval összekeverjük, forrásban lévő leveshez öntjük. Ecettel, cukorral ízesítjük.
  4. Gombócokat kiskanállal beleszaggatjuk a levesbe. Készre főzzük.