Gazpacho (Jintől)

Kategória
Levesek

Hozzávalók

  • 1 g. fokhagyma
  • 3-5 lucullus paradicsom
  • 2 közepes uborka
  • 1 hosszú, zöld harangpaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 cs. paradicsomlé
  • 2 ek ecet
  • fél tk. őrölt kömény
  • negyed tk. tüzes szósz
  • hámozatlan uborka

Elkészítés

  1. Fokhagymát tisztítani, aprítani. Paradicsomot hámozni, negyedelni.Két uborkát hámozni, negyedelni, kimagozni. Harangpaprikát kimagozni, negyedelni. Vöröshagymát hámozni, aprítani. Hámozatlan uborkát felezni, szeletelni.
  2. Paradicsomokat a fokhagymával lefedve főzni kb. 15 percig. Hozzáadniaz uborkát, paprikát, hagymát, tovább főzni még 8 percig. Turmixolni, hozzáadnia paradicsomlét, 3 fűszert.
  3. Lefedve hűteni kb. 3 órát.
  4. Szeletelt ubival tálalni.
  5. 6 csésze leves lesz kb.