Gazpacho (Jintől)
- Kategória
- Levesek
Hozzávalók
- 1 g. fokhagyma
- 3-5 lucullus paradicsom
- 2 közepes uborka
- 1 hosszú, zöld harangpaprika
- 1 db vöröshagyma
- 2 cs. paradicsomlé
- 2 ek ecet
- fél tk. őrölt kömény
- negyed tk. tüzes szósz
- só
- hámozatlan uborka
Elkészítés
- Fokhagymát tisztítani, aprítani. Paradicsomot hámozni, negyedelni.Két uborkát hámozni, negyedelni, kimagozni. Harangpaprikát kimagozni, negyedelni. Vöröshagymát hámozni, aprítani. Hámozatlan uborkát felezni, szeletelni.
- Paradicsomokat a fokhagymával lefedve főzni kb. 15 percig. Hozzáadniaz uborkát, paprikát, hagymát, tovább főzni még 8 percig. Turmixolni, hozzáadnia paradicsomlét, 3 fűszert.
- Lefedve hűteni kb. 3 órát.
- Szeletelt ubival tálalni.
- 6 csésze leves lesz kb.