Gersli (árpagyöngy)

Kategória
Levesek

Hozzávalók

  • 15 dkg gersli
  • 2-3 db répa
  • ½ zeller
  • füstölthús v. virsli
  • pirosarany
  • 1 db vöröshagyma
  • 1-2 db húsleveskocka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • (kalif. papr.)

Elkészítés

  1. Gerslit alaposan átmosom.
  2. Répát, zellert tisztítom, aprítom, hagymát és fokhagymát tisztítom, kalif. paprikát kockázom. Húst v. virslit kockázom.
  3. Gerslit leveskockával, sóval, vöröshagymával, fokhagymával lassú tűzön főzöm kb. 30 percig, majd bele a húst, répát, zellert és tovább főzöm.
  4. Ha a hús, répa puha, bele a paprikadarabokat, felforralni majd lezárni.