Leves burgonyagombóccal
- Kategória
- Levesek
Hozzávalók
- 15-20 dkg burgonya
- 4 dkg finomliszt
- 1 db tojás, só, bors
- 1 kis fej vöröshagyma
- 10 dkg répa
- 10 dkg gyökér
- 10 dkg zeller
- petrezselyemzöld
- 20 dkg sertéscomb
- 3 ek. olaj
- 1 ek mustár
- 2 dl tejföl
- 2 db leveskocka
- só, szemesbors
- citrom
Elkészítés
- A gombócokhoz a burgonyát héjában megfőzzük. Amikor kihűlt, a liszttel és a tojással összegyúrjuk, megsózzuk, borsozzok.
- Zöldségeket megtisztítjuk, aprítjuk. Húst kockázzuk.
- Leveshez az olajon megpároljuk a vöröshagymát,majd hozzáadjuk a húst, pároljuk. Felengedjük 1 l vízzel, beletesszük a leveskockákat, sót, borsot. Félpuhára főzzük a húst, majd beletesszük a zöldségeket.
- Mustárral, tejföllel ízesítjük.
- Gombócokat kiskanállal beleszaggatjuk a levesbe. Készre főzzük.
- Petrezselyemzölddel, citrommal tálaljuk.