Leves burgonyagombóccal

Kategória
Levesek

Hozzávalók

  • 15-20 dkg burgonya
  • 4 dkg finomliszt
  • 1 db tojás, só, bors
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 10 dkg répa
  • 10 dkg gyökér
  • 10 dkg zeller
  • petrezselyemzöld
  • 20 dkg sertéscomb
  • 3 ek. olaj
  • 1 ek mustár
  • 2 dl tejföl
  • 2 db leveskocka
  • só, szemesbors
  • citrom

Elkészítés

  1. A gombócokhoz a burgonyát héjában megfőzzük. Amikor kihűlt, a liszttel és a tojással összegyúrjuk, megsózzuk, borsozzok.
  2. Zöldségeket megtisztítjuk, aprítjuk. Húst kockázzuk.
  3. Leveshez az olajon megpároljuk a vöröshagymát,majd hozzáadjuk a húst, pároljuk. Felengedjük 1 l vízzel, beletesszük a leveskockákat, sót, borsot. Félpuhára főzzük a húst, majd beletesszük a zöldségeket.
  4. Mustárral, tejföllel ízesítjük.
  5. Gombócokat kiskanállal beleszaggatjuk a levesbe. Készre főzzük.
  6. Petrezselyemzölddel, citrommal tálaljuk.