Medvehagyma krémleves

Kategória
Levesek

Hozzávalók

  • 1 csomag (25-30 dkg) medvehagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 nagyobb krumpli
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • (1-2 g. fokhagyma)
  • 8 dl víz
  • 1 leveskocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • pirított kenyérkocka
  • reszelt v. dbolt sajt

Elkészítés

  1. Krumplit, vöröshagymát, (fokhagymát) tisztítani, aprítani. Medvehagymát megmosni, vastag szárát kiszedni, aprítani.
  2. Olívaolajra vöröshagymát, (fokhagymát), krumplit, medvehagymát párolni. Kevés vizet hozzá, felforralni.
  3. Turmixolni, újra felforralni, közben beletenni a leveskockát, sót, borsot, 8 dl vizet, 2 dl tejszínt.
  4. Pirított kenyérkockával, reszelt vagy darabolt sajttal tálalni.