Medvehagyma krémleves
- Kategória
- Levesek
Hozzávalók
- 1 csomag (25-30 dkg) medvehagyma
- 1 ek. olívaolaj
- 1 nagyobb krumpli
- 1 kis fej vöröshagyma
- (1-2 g. fokhagyma)
- 8 dl víz
- 1 leveskocka
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors
- pirított kenyérkocka
- reszelt v. dbolt sajt
Elkészítés
- Krumplit, vöröshagymát, (fokhagymát) tisztítani, aprítani. Medvehagymát megmosni, vastag szárát kiszedni, aprítani.
- Olívaolajra vöröshagymát, (fokhagymát), krumplit, medvehagymát párolni. Kevés vizet hozzá, felforralni.
- Turmixolni, újra felforralni, közben beletenni a leveskockát, sót, borsot, 8 dl vizet, 2 dl tejszínt.
- Pirított kenyérkockával, reszelt vagy darabolt sajttal tálalni.