Minestrone

Kategória
Levesek

Hozzávalók

  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • 1 kis zellergumó
  • 20 dkg zöldszínű zöldbab
  • 15 dkg kelkáposzta v. kelbimbó
  • ( 15 dkg karfiol)
  • 5 dkg húsos szalonna
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1,5 l forró húsleves lé
  • 12 dkg spagetti
  • (1-2 paradicsom)
  • só, fehérbors, kakukkfű
  • bazsalikom, petrezselyem
  • sajtkocka v. parmezán

Elkészítés

  1. Zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk. Szalonnát felkockázzuk.
  2. Az olajon a szalonnát, vöröshagymát, fokhagymát üvegesre sütjük. A felaprított zöldségeket hozzáadjuk és kavargatva 3 percig együtt pároljuk. A forró húslevessel felöntjük, lassú tűzön félpuhára főzzük. Közben sózzuk, fűszereket beleszórjuk, majd az összetört spagettit hozzáadjuk.
  3. Kevés borral (2-3 ek.) ízesíthetjük.
  4. Reszelt parmezán sajttal v. sajtkockákkal tálaljuk.