Minestrone
- Kategória
- Levesek
Hozzávalók
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db karalábé
- 1 kis zellergumó
- 20 dkg zöldszínű zöldbab
- 15 dkg kelkáposzta v. kelbimbó
- ( 15 dkg karfiol)
- 5 dkg húsos szalonna
- 3 ek. olívaolaj
- 1,5 l forró húsleves lé
- 12 dkg spagetti
- (1-2 paradicsom)
- só, fehérbors, kakukkfű
- bazsalikom, petrezselyem
- sajtkocka v. parmezán
Elkészítés
- Zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk. Szalonnát felkockázzuk.
- Az olajon a szalonnát, vöröshagymát, fokhagymát üvegesre sütjük. A felaprított zöldségeket hozzáadjuk és kavargatva 3 percig együtt pároljuk. A forró húslevessel felöntjük, lassú tűzön félpuhára főzzük. Közben sózzuk, fűszereket beleszórjuk, majd az összetört spagettit hozzáadjuk.
- Kevés borral (2-3 ek.) ízesíthetjük.
- Reszelt parmezán sajttal v. sajtkockákkal tálaljuk.