Májpüréleves

Kategória
Levesek

Hozzávalók

  • 1 db májkrémkonzerv
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. vegeta
  • 1 tk. majoranna
  • 1 tk. paradicsompüre
  • őrölt bors, só
  • 5 dkg cérnametélt

Elkészítés

  1. Az olajat felforrósítjuk, a lisztet rászórjuk, kevergetjük. Paradicsomot is hozzáadjuk.
  2. Tűzről lehúzzuk és 2 dl vízzel simára keverjük.
  3. A tűzre visszatesszük, hozzáadunk 7 dl vizet. Beleszórjuk a vegetát, borsot, sót, majorannát. Felforraljuk (vigyázat, hamar kifut)
  4. Májkrémet a tejföllel és kevés levessel simára keverjük. A forrásban levő levesbe öntjük. Kevergetve felforraljuk. 5 percig főzzük. Cérnametéltet apróra törjük, és levesbe szórjuk. 5 perc főzzük együtt. Félrehúzzuk. Lefedjük. 10 percig állni hagyjuk.