Májpüréleves
- Kategória
- Levesek
Hozzávalók
- 1 db májkrémkonzerv
- 2 ek. olaj
- 1 ek. liszt
- 1 dl tejföl
- 1 ek. vegeta
- 1 tk. majoranna
- 1 tk. paradicsompüre
- őrölt bors, só
- 5 dkg cérnametélt
Elkészítés
- Az olajat felforrósítjuk, a lisztet rászórjuk, kevergetjük. Paradicsomot is hozzáadjuk.
- Tűzről lehúzzuk és 2 dl vízzel simára keverjük.
- A tűzre visszatesszük, hozzáadunk 7 dl vizet. Beleszórjuk a vegetát, borsot, sót, majorannát. Felforraljuk (vigyázat, hamar kifut)
- Májkrémet a tejföllel és kevés levessel simára keverjük. A forrásban levő levesbe öntjük. Kevergetve felforraljuk. 5 percig főzzük. Cérnametéltet apróra törjük, és levesbe szórjuk. 5 perc főzzük együtt. Félrehúzzuk. Lefedjük. 10 percig állni hagyjuk.