Karácsonyi stollen (dr. Oetker)

Kategória
Desszertek

Hozzávalók

  • 2 X 15 dkg marcipán
  • 10 dkg darált mandula
  • 5 dkg margarin.
  • 375 g liszt, só
  • 2 csapott tk. sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 9 dkg margarin
  • 1-2 db van.cukor
  • 10 dkg darált mandula
  • 1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 1 db tojás
  • 15 dkg aszalt vörös áfonya
  • 10 dkg aszalt s.barack aprítva
  • 5 dkg 70%-os csoki aprítva

Elkészítés

  1. Töltelékhez a marcipánmasszát a mandulával és a margarinnal összedolgozzuk. A masszát két részre osztjuk, kb. 35 cm-es hengerré formázzuk.
  2. Tepsit (30 X 40) sütőpapírral kibéleljük, sütőt előmelegítjük 160 fokra.
  3. Tésztához a lisztet, sütőport keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, 90g margarint, van. cukrot, darált mandulát, fűszerkeveréket, sót, túrót, tojást. Összedolgozzuk. Végül az aszalt gyümölcsöket és a csokit is a tésztába keverjük.
  4. Tésztát két részre osztjuk, lisztezett munkalapon kettő db 35 cm hosszú hengerré formázzuk. Ezekbe nyújtófával mélyedést alakítunk, amikbe a marcipánhengereket fektetjük. A tészta széleit a marcipánra hajtjuk, végeit is eltakarjuk. Tésztát megkenhetjük pl. tejföllel.
  5. Mindkét rudat a tepsibe fektetjük, középső állásban 35-45 percig sütjük.
  6. Ha kihűlt, becsomagolni, hűvös helyen tárolni.