Tárkonyos gombaleves (Stahl)

Kategória
Levesek

Hozzávalók

  • 5 dkg vargánya (szárított, fagyasztott, friss)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • negyed zeller
  • 1 kis v.hagyma
  • só, bors
  • olaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • tárkony
  • 2 kk. mustár
  • esetleg citromlé

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, szeleteljük.
  2. Olajon a hagymakockákat, zöldségdarapokat és a gombadarabok szűk felét megpárolom. Sóval, borssal ízesítem.
  3. Egészet összeturmixolom.
  4. A maradék gombadarabokat a lébe teszem és megfőzöm.
  5. Tejszínnel, tejföllel, tárkonnyal, mustárral ízesítem.
  6. Esetleg citromlé mehet hozzá.