Tárkonyos gombaleves (Stahl)
- Kategória
- Levesek
Hozzávalók
- 5 dkg vargánya (szárított, fagyasztott, friss)
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- negyed zeller
- 1 kis v.hagyma
- só, bors
- olaj
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- tárkony
- 2 kk. mustár
- esetleg citromlé
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, szeleteljük.
- Olajon a hagymakockákat, zöldségdarapokat és a gombadarabok szűk felét megpárolom. Sóval, borssal ízesítem.
- Egészet összeturmixolom.
- A maradék gombadarabokat a lébe teszem és megfőzöm.
- Tejszínnel, tejföllel, tárkonnyal, mustárral ízesítem.
- Esetleg citromlé mehet hozzá.