Cukkini carbonara (J. O.134)
- Kategória
- Tészták
Hozzávalók
- 3-4 db cukkini
- 50 dkg penne
- só, bors
- 4 db tojás
- 1 dl tejszín
- 5-7 dkg parmezán reszelve
- olívaolaj
- 12-15 dkg száraz sonka
- kakukkfű
Elkészítés
- Cukkinikat megmossuk, daraboljuk. Kb. penne méretűre.
- Sonkát kis kockákra vágjuk.
- Vizet teszünk fel sóval a tészta kifőzéséhez.
- Tojásokat egy tálba ütjük, hozzákeverjük a parmezánt, tejszínt, kevés borsot.
- Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Megpirítjuk benne a sonkakockákat, majd hozzáadjuk a cukkini darabokat. Megszórjuk a kakukkfűvel, dobunk hozzá borsot. Jól összekeverjük és pirítjuk az egészet, míg a cukkini színesedni kezd és kicsit megpuhul.
- Innentől gyorsulnak az „események” hogy jól sikerüljön a kaja!! Tésztát kiszűrjük a vízből és EGYBŐL a serpenyőbe dobjuk és jól átforgatjuk. Azonnal vegyük le a tűzről a serpenyőt és adjunk hozzá egy kanál főzővizet és a sajtos masszát. Gyorson dolgozzuk össze. Visszatenni a tűzre már nem szabad. Ha kell, még főzővizet tehetünk hozzá. A mártás selymes, fényes legyen. Azonnal tálalni kell!