Cukkini carbonara (J. O.134)

Kategória
Tészták

Hozzávalók

  • 3-4 db cukkini
  • 50 dkg penne
  • só, bors
  • 4 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • 5-7 dkg parmezán reszelve
  • olívaolaj
  • 12-15 dkg száraz sonka
  • kakukkfű

Elkészítés

  1. Cukkinikat megmossuk, daraboljuk. Kb. penne méretűre.
  2. Sonkát kis kockákra vágjuk.
  3. Vizet teszünk fel sóval a tészta kifőzéséhez.
  4. Tojásokat egy tálba ütjük, hozzákeverjük a parmezánt, tejszínt, kevés borsot.
  5. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Megpirítjuk benne a sonkakockákat, majd hozzáadjuk a cukkini darabokat. Megszórjuk a kakukkfűvel, dobunk hozzá borsot. Jól összekeverjük és pirítjuk az egészet, míg a cukkini színesedni kezd és kicsit megpuhul.
  6. Innentől gyorsulnak az „események” hogy jól sikerüljön a kaja!! Tésztát kiszűrjük a vízből és EGYBŐL a serpenyőbe dobjuk és jól átforgatjuk. Azonnal vegyük le a tűzről a serpenyőt és adjunk hozzá egy kanál főzővizet és a sajtos masszát. Gyorson dolgozzuk össze. Visszatenni a tűzre már nem szabad. Ha kell, még főzővizet tehetünk hozzá. A mártás selymes, fényes legyen. Azonnal tálalni kell!