Palacsinta (bakonyi gombás)

Kategória
Tészták

Hozzávalók

  • 20 dkg finom liszt (8db)
  • 1 kk. só
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 2 ek. olaj
  • bubis víz
  • aprított petrezselyem
  • 50 dkg gomba
  • 1 db v.hagyma
  • 1 g. fokhagyma
  • 1 db zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 ek. olaj
  • 1 kk. pirospaprika
  • negyed kk. kakukkfű

Elkészítés

  1. A palacsinta hozzávalóit összekeverem és néhány órát pihentetem.
  2. Zöldségeket aprítom.
  3. Olajban a hagymadarabokat megdinsztelem majd hozzákeverem a gombát, p.paprikát, zöldpaprikát, paradicsomot, fokhagymát, kakukkfüvet. Fedő alatt párolom 10-15 percig. Végén sózóm, borsozom.
  4. Sütőt előmelegítem 200 fokra.
  5. Palacsintákat kisütöm.
  6. Megtöltöm a palacsintákat és egy olajjal kikent jénaiba rakom.
  7. A töltelék levéhez hozzákeverem a tejfölt és a lisztet, összeforralom. Palacsintákra öntöm.
  8. 10-15 percig sütöm.