Palacsinta (bakonyi gombás)
- Kategória
- Tészták
Hozzávalók
- 20 dkg finom liszt (8db)
- 1 kk. só
- 2 db tojás
- 2,5 dl tej
- 2 ek. olaj
- bubis víz
- aprított petrezselyem
- 50 dkg gomba
- 1 db v.hagyma
- 1 g. fokhagyma
- 1 db zöld paprika
- 1 db paradicsom
- 2 ek. olaj
- 1 kk. pirospaprika
- negyed kk. kakukkfű
Elkészítés
- A palacsinta hozzávalóit összekeverem és néhány órát pihentetem.
- Zöldségeket aprítom.
- Olajban a hagymadarabokat megdinsztelem majd hozzákeverem a gombát, p.paprikát, zöldpaprikát, paradicsomot, fokhagymát, kakukkfüvet. Fedő alatt párolom 10-15 percig. Végén sózóm, borsozom.
- Sütőt előmelegítem 200 fokra.
- Palacsintákat kisütöm.
- Megtöltöm a palacsintákat és egy olajjal kikent jénaiba rakom.
- A töltelék levéhez hozzákeverem a tejfölt és a lisztet, összeforralom. Palacsintákra öntöm.
- 10-15 percig sütöm.