Palacsinta (hortobágyi húsos)
- Kategória
- Tészták
Hozzávalók
- 20 dkg finom liszt (8db)
- 1 kk. só
- 2 db tojás
- 2,5 dl tej
- 2 ek. olaj
- bubis víz
- olaj
- 1 db aprított v.hagyma
- 50 dkg darált hús
- 1 db darabolt paradicsomkonzerv
- só, bors, borsikafű
- kevés cukor
- pirospaprika
- 1 nagy tejföl és
Elkészítés
- A palacsinta tészta hozzávalókat összekeverem és néhány órára pihentetem.
- Töltelékhez olajon megdinsztelem az aprított hagymát, belekeverem a darált húst, a konzervparadicsomot, sót, cukrot, fűszereket, 2 ek. tejfölt.
- Sütőt előbelegítem 200 fokra.
- Palacsintákat kisütöm.
- Jénait kikenem olajjal.
- Megtöltöm a palacsintákat és a jénaiba rakom.
- A töltelékből kimaradt léhez hozzákeverem a tejfölt és a lisztet, összeforralom. Palacsintákra öntöm.
- 10-15 percig sütöm.