Palacsinta (hortobágyi húsos)

Kategória
Tészták

Hozzávalók

  • 20 dkg finom liszt (8db)
  • 1 kk. só
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 2 ek. olaj
  • bubis víz
  • olaj
  • 1 db aprított v.hagyma
  • 50 dkg darált hús
  • 1 db darabolt paradicsomkonzerv
  • só, bors, borsikafű
  • kevés cukor
  • pirospaprika
  • 1 nagy tejföl és

Elkészítés

  1. A palacsinta tészta hozzávalókat összekeverem és néhány órára pihentetem.
  2. Töltelékhez olajon megdinsztelem az aprított hagymát, belekeverem a darált húst, a konzervparadicsomot, sót, cukrot, fűszereket, 2 ek. tejfölt.
  3. Sütőt előbelegítem 200 fokra.
  4. Palacsintákat kisütöm.
  5. Jénait kikenem olajjal.
  6. Megtöltöm a palacsintákat és a jénaiba rakom.
  7. A töltelékből kimaradt léhez hozzákeverem a tejfölt és a lisztet, összeforralom. Palacsintákra öntöm.
  8. 10-15 percig sütöm.