Karácsonyi süti (Jin)

Kategória
Desszertek

Hozzávalók

  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás sárgája
  • 5 csapott tk. kakaópor + kevés hidegvíz hogy összeálljon
  • (kb. 80 dkg tészta) 2 folpack között nyújtani
  • 3 db sűrített tej
  • 20 dkg étcsoki
  • 1 cs. van.cukor

Elkészítés

  1. Hideg margarint késsel hozzákeverjük a liszthez.
  2. „Spirállal” hozzákeverjük a cukrot, sót, kakaót, tojást, vagy kézzel.
  3. Folpackba csomagoljuk és kb. 1 órára hűrőbe tesszük.
  4. Töltelékhez megolvasztjuk a csokit, keverjük a sűrített tejjel és van.cukorral.
  5. 25 X 30 cm tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  6. Tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk. Alsó nagyobb legyen. Szélnek felhajtjuk.
  7. Két réteg tészta közé tesszük a tölteléket.
  8. Sütőt 180 fokra előmelegítjük. Légkeveréses fokozaton 35 percig sütjük.