Pasta alla norma (szicíliai)

Kategória
Tészták

Hozzávalók

  • 50 dkg penne
  • 40 dkg parad konzerv darabolt
  • olívaolaj
  • 1 doboz 25 dkg ricotta + 1 tojás
  • 1 marék bazsalikom
  • só, bors, reszelt parmezán
  • 1 kisebb hagyma kockázva, 1 g fokhagyma
  • 1 padlizsán pucolva, kockázva, apróra

Elkészítés

  1. Padlizsánkockákat kevés olajon megsütjük majd kiszedjük a serpenyőből.
  2. Kevés olajon a hagymakockákat megpároljuk majd hozzákeverjük a paradicsomot, sót, borsot és tovább főzzük.
  3. Tésztát kifőzzük. Tojást felverjük,+ só, bors, ricotta.
  4. Padlizsánt visszaöntjük a parad. szószhoz, belekeverjük a tojásos ricottát és a bazsalikomot.
  5. Tésztát a szósszal keverjük.