Pasta alla norma (szicíliai)
- Kategória
- Tészták
Hozzávalók
- 50 dkg penne
- 40 dkg parad konzerv darabolt
- olívaolaj
- 1 doboz 25 dkg ricotta + 1 tojás
- 1 marék bazsalikom
- só, bors, reszelt parmezán
- 1 kisebb hagyma kockázva, 1 g fokhagyma
- 1 padlizsán pucolva, kockázva, apróra
Elkészítés
- Padlizsánkockákat kevés olajon megsütjük majd kiszedjük a serpenyőből.
- Kevés olajon a hagymakockákat megpároljuk majd hozzákeverjük a paradicsomot, sót, borsot és tovább főzzük.
- Tésztát kifőzzük. Tojást felverjük,+ só, bors, ricotta.
- Padlizsánt visszaöntjük a parad. szószhoz, belekeverjük a tojásos ricottát és a bazsalikomot.
- Tésztát a szósszal keverjük.