Puliszka juhtúrós

Kategória
Tészták

Hozzávalók

  • 1 l víz
  • 1 kk. só
  • negyed l kukoricadara (kevesebb)
  • negyed l kukoricaliszt (kevesebb)
  • vagy
  • fél l kukoricaliszt (kevesebb)
  • zsír
  • pörc
  • juhtúró
  • tejföl

Elkészítés

  1. Vizet a sóval felforraljuk.
  2. Darát a liszttel összekeverjük.
  3. Tűzről levéve a sós vízhez öntjük lassan a keveréket. Símára keverjük, vissza a tűzre, elválásig keverve főzzük. Levesszük a tűzről. Dermedjen.
  4. Jénait zsírral kikenünk, ebbe szaggatjuk zsíros kanállal a galuskákat.
  5. Tetejére juhtúró, tejföl, pörc.
  6. Mikróban felmelegíteni.
  7. Víz helyett zöldségleves kockából
  8. + olajon: bacon kocka, v.hagyma kocka, répakocka, só, bors.
  9. Szögletes jénai aljába: 1. fele zöldséges ragu
  10. 2.puliszka
  11. 3. juhtúró + tejföl
  12. 4. zöldséges ragu másik fele.