Puliszka juhtúrós
- Kategória
- Tészták
Hozzávalók
- 1 l víz
- 1 kk. só
- negyed l kukoricadara (kevesebb)
- negyed l kukoricaliszt (kevesebb)
- vagy
- fél l kukoricaliszt (kevesebb)
- zsír
- pörc
- juhtúró
- tejföl
Elkészítés
- Vizet a sóval felforraljuk.
- Darát a liszttel összekeverjük.
- Tűzről levéve a sós vízhez öntjük lassan a keveréket. Símára keverjük, vissza a tűzre, elválásig keverve főzzük. Levesszük a tűzről. Dermedjen.
- Jénait zsírral kikenünk, ebbe szaggatjuk zsíros kanállal a galuskákat.
- Tetejére juhtúró, tejföl, pörc.
- Mikróban felmelegíteni.
- Víz helyett zöldségleves kockából
- + olajon: bacon kocka, v.hagyma kocka, répakocka, só, bors.
- Szögletes jénai aljába: 1. fele zöldséges ragu
- 2.puliszka
- 3. juhtúró + tejföl
- 4. zöldséges ragu másik fele.