Szalagmetélt márványsajttal

Kategória
Tészták

Hozzávalók

  • 40-50 dkg szalagmetélt
  • 20 dkg márványsajt(pl. gorgonzola)
  • 2 dl zöldségleves
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek. liszt
  • 4 ek. száraz fehérbor
  • só, cukor
  • őrölt fehérbors
  • (4 ek. vagdalt dió)

Elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük.
  2. Márványsajtot elmorzsoljuk egy serpenyőben és a levessel elkeverjük, felolvasztjuk, majd ha már forr, beleöntjük a tejszínt.
  3. A lisztet a borral kis edényben elkeverjük és a forró masszához öntjük. Sózzuk, cukorral, borssal ízesítjük, 2 percig főzzük. Beleforgatjuk a tésztát, meghintjük a dióval.