Tonhalas-citromos penne

Kategória
Tészták

Hozzávalók

  • 40 dkg penne tészta
  • 30 dkg póréhagyma
  • 2 g. fokhagyma
  • 1 kalif. paprika
  • 1 cs. petrezselyem
  • 30-40 dkg tonhal konzerv
  • 2,5 dl tejszín
  • 0,5 dl fehérbor
  • olíva olaj Konzervből.
  • kakukkfű
  • só, bors
  • citromlé
  • + reszeltsajt

Elkészítés

  1. Hagymát, fokhagymát, petrezselymet, paprikát megmossuk, aprítjuk.
  2. Olívaolajban a kétféle hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a paprikát, konzervet, fűszereket, bort, tejszínt. Összeforraljuk, citromlével ízesítjük. Megszórjuk petrezselyemmel.
  3. Tésztát kifőzzük, mártásba dobjuk, összemelegítjük.