Kase spatzle (Stahl)

Kategória
Tészták

Hozzávalók

  • 50 dkg búzaliszt
  • 3 tojás
  • 1 ek. só
  • 4,5 dl víz
  • 20 dkg reszelt Gouda sajt VAGY 10 dkg ementáli + 10 dkg eidami VAGY bergkase
  • 1 nagy fej kockázott v.hagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • só, bors

Elkészítés

  1. A főzővizet feltesszük forrni.
  2. Lisztet, tojást, sót, vizet összekeverjük és 5 percig állni hagyjuk.
  3. Kifőzzük lassú tűzön a nokedlit.
  4. Jénait kivajazunk és a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  5. A hagymakockákat egy serpenyőben olajon megpirítjuk.
  6. A kikent jénaiban összekeverjük a tésztát a sajttal, tejszínnel, sóval, borssal.
  7. Sütőben 15 perc alatt összesütjük.