Kase spatzle (Stahl)
- Kategória
- Tészták
Hozzávalók
- 50 dkg búzaliszt
- 3 tojás
- 1 ek. só
- 4,5 dl víz
- 20 dkg reszelt Gouda sajt VAGY 10 dkg ementáli + 10 dkg eidami VAGY bergkase
- 1 nagy fej kockázott v.hagyma
- 2 ek. olívaolaj
- 2 dl tejszín
- só, bors
Elkészítés
- A főzővizet feltesszük forrni.
- Lisztet, tojást, sót, vizet összekeverjük és 5 percig állni hagyjuk.
- Kifőzzük lassú tűzön a nokedlit.
- Jénait kivajazunk és a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A hagymakockákat egy serpenyőben olajon megpirítjuk.
- A kikent jénaiban összekeverjük a tésztát a sajttal, tejszínnel, sóval, borssal.
- Sütőben 15 perc alatt összesütjük.