Quiche

Kategória
Tészták

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 125 g vaj
  • 1 tk. só
  • 1 db tojás
  • 1 tk. ecet
  • kb. 2 ek. jéghideg víz
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl tej (v. tejföl, joghurt)
  • só, szerecsendió
  • pl. gomba,szalonna, hagyma
  • sonka, hagyma. hal. brokkoli…
  • +reszeltsajt v. mozzarella

Elkészítés

  1. A tésztához késsel összedolgozom a hozzával ókat. Még morzsálódik, ezért lisztezett gyúródeszkára öntöm és nyújtófával összenyomkodom. Lapos korongot formálok. Folpackba csomagolom és fél órára hűtőbe teszem.
  2. Rávalók:2 tojás + 1,5 dl tej +1,5 dl tejszín, só, szerecsendió. Pucolom,mosom, aprítom az egyéb tölteléket. Sajtot reszelek.
  3. Sütőt előmelegítem 190 fokra.
  4. Gyúródeszkát belisztezem, erre teszem a tésztát. Lisztes nyújtófával fél cm vastagra nyújtom.
  5. Nagy fehér kerámiatálat kikenem, és ebbe helyezem a tésztát. A széle legyen felhatva! Villával megszurkálom.
  6. Elősütöm a tésztát 10-12 percig. + Lenyomni.
  7. Megtöltöm a tésztát, leöntöm a tejszínes lével, megszórom a sajttal és tovább sütöm 20-30 percig-