Quiche
- Kategória
- Tészták
Hozzávalók
- 20 dkg finomliszt
- 125 g vaj
- 1 tk. só
- 1 db tojás
- 1 tk. ecet
- kb. 2 ek. jéghideg víz
- 2 db tojás
- 1,5 dl tejszín
- 1,5 dl tej (v. tejföl, joghurt)
- só, szerecsendió
- pl. gomba,szalonna, hagyma
- sonka, hagyma. hal. brokkoli…
- +reszeltsajt v. mozzarella
Elkészítés
- A tésztához késsel összedolgozom a hozzával ókat. Még morzsálódik, ezért lisztezett gyúródeszkára öntöm és nyújtófával összenyomkodom. Lapos korongot formálok. Folpackba csomagolom és fél órára hűtőbe teszem.
- Rávalók:2 tojás + 1,5 dl tej +1,5 dl tejszín, só, szerecsendió. Pucolom,mosom, aprítom az egyéb tölteléket. Sajtot reszelek.
- Sütőt előmelegítem 190 fokra.
- Gyúródeszkát belisztezem, erre teszem a tésztát. Lisztes nyújtófával fél cm vastagra nyújtom.
- Nagy fehér kerámiatálat kikenem, és ebbe helyezem a tésztát. A széle legyen felhatva! Villával megszurkálom.
- Elősütöm a tésztát 10-12 percig. + Lenyomni.
- Megtöltöm a tésztát, leöntöm a tejszínes lével, megszórom a sajttal és tovább sütöm 20-30 percig-