Gnocci (Vili néni)
- Kategória
- Tészták
Hozzávalók
- 4 dl tej
- 20 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 8 db tojás
- 15 dkg + 10 dkg reszelt sajt
- só, bors
- mustár
- 1 db nagy tejföl
Elkészítés
- Tejet a margarinnal felmelegíteni. Ehhez a lisztet lassan, keverés közben hozzáadni. Addig keverni, míg az edény falától elválik.
- Tűzről levenni, tojásokat egyenként belekeverni.
- 15 dkg reszelt sajtot, sót, borsot, mustárt belekeverni.
- Nagy edényben sós vizet forralni, ebbe a galuskákat beleszaggatni, 8-10 percig főzni. Nem egyszerre, hanem több részletben!
- Nagy kerek kő edényt kiolajozni. A kiszedett, lecsöpögtetett galuskákat ebbe rendezni. Tetejére a tejfölt rákenni, 10 dkg reszelt sajtot szórni.
- Pirosra sütni.
- Salátával tálalni.