Gnocci (Vili néni)

Kategória
Tészták

Hozzávalók

  • 4 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg liszt
  • 8 db tojás
  • 15 dkg + 10 dkg reszelt sajt
  • só, bors
  • mustár
  • 1 db nagy tejföl

Elkészítés

  1. Tejet a margarinnal felmelegíteni. Ehhez a lisztet lassan, keverés közben hozzáadni. Addig keverni, míg az edény falától elválik.
  2. Tűzről levenni, tojásokat egyenként belekeverni.
  3. 15 dkg reszelt sajtot, sót, borsot, mustárt belekeverni.
  4. Nagy edényben sós vizet forralni, ebbe a galuskákat beleszaggatni, 8-10 percig főzni. Nem egyszerre, hanem több részletben!
  5. Nagy kerek kő edényt kiolajozni. A kiszedett, lecsöpögtetett galuskákat ebbe rendezni. Tetejére a tejfölt rákenni, 10 dkg reszelt sajtot szórni.
  6. Pirosra sütni.
  7. Salátával tálalni.