Muszaka ( ne legyen túl leveses)
- Kategória
- Zöldségek
Hozzávalók
- 1-2 vöröshagyma kockázva
- 4-5 padlizsán (esetleg egy része krumpli)
- 4 húsos paradicsom
- 60-70 dkg darált hús
- 3 ek. olívaolaj
- só, fehérbors
- rozmaring, kakukkfű
- 2-3 ek.liszt
- 6-8 dl meleg tej
- (5 dkg sajt)
- 5 dkg vaj
Elkészítés
- Padlizsánt megmossuk, szinte teljesen meghámozzuk, felkockázzuk. Olívaolajon feltesszük fedő nélkül sütni a nagy teflonserpenyőben.
- Hagymakockákat az olajon üvegesre pároljuk, a darált húst hozzáadjuk és enyhén megbarnítjuk. Közben fűszerezzük. Paradicsomokat is beledaraboljuk. Félig megfőzzük.
- Ha krumpli is kerül a kajába, azt is hámozzuk, kockázzuk, félig megfőzzük.
- Nagy kerek kő edényt kiolajozzuk.
- Padlizsán felét az edénybe rakjuk. A fűszeres, hagymás, paradicsomos húst ráöntjük és erre helyezzük a padlizsán másik felét.
- Vajat megolvasztjuk, lisztet a tejjel elkeverjük és a vajra öntjük, besamelt készítünk. Sózzuk. Sajtot hozzákeverjük. Az egészet a felfújtra öntjük.
- Fedő nélkül 160 fokon 1 órát sütjük