Muszaka ( ne legyen túl leveses)

Kategória
Zöldségek

Hozzávalók

  • 1-2 vöröshagyma kockázva
  • 4-5 padlizsán (esetleg egy része krumpli)
  • 4 húsos paradicsom
  • 60-70 dkg darált hús
  • 3 ek. olívaolaj
  • só, fehérbors
  • rozmaring, kakukkfű
  • 2-3 ek.liszt
  • 6-8 dl meleg tej
  • (5 dkg sajt)
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

  1. Padlizsánt megmossuk, szinte teljesen meghámozzuk, felkockázzuk. Olívaolajon feltesszük fedő nélkül sütni a nagy teflonserpenyőben.
  2. Hagymakockákat az olajon üvegesre pároljuk, a darált húst hozzáadjuk és enyhén megbarnítjuk. Közben fűszerezzük. Paradicsomokat is beledaraboljuk. Félig megfőzzük.
  3. Ha krumpli is kerül a kajába, azt is hámozzuk, kockázzuk, félig megfőzzük.
  4. Nagy kerek kő edényt kiolajozzuk.
  5. Padlizsán felét az edénybe rakjuk. A fűszeres, hagymás, paradicsomos húst ráöntjük és erre helyezzük a padlizsán másik felét.
  6. Vajat megolvasztjuk, lisztet a tejjel elkeverjük és a vajra öntjük, besamelt készítünk. Sózzuk. Sajtot hozzákeverjük. Az egészet a felfújtra öntjük.
  7. Fedő nélkül 160 fokon 1 órát sütjük