Paradicsomos rakott padlizsán

Kategória
Zöldségek

Hozzávalók

  • 3 db padlizsán
  • 70 dkg paradicsompüré v.35 dkg parad püre + 40 dkg darabolt paradicsom
  • 40 dkg mozzarella
  • 7 dkg parmezán
  • 1 db v.hagyma aprítva
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • olívaolak
  • 2 ek. liszt
  • bors

Elkészítés

  1. Padlizsánt meghámozom, vékonyan szeletelem,sózom, pihentetem 30 percet.
  2. Paradicsomszószhoz olajon hagymát dinsztelem, majd hozzákeverem a paradicsomot, bazsalikomot, kakukkfüvet, sót, borsot. Kb. 10-15 percigfőzöm.
  3. Mozzarellát felkarikázom.
  4. Sós padlizsánszeleteket leöblítem, letörlöm, liszttel meghintem, olajban mindkét oldalát fél – fél percig sütöm, papírtörlőre szedem, hagyom lecsöpögni.
  5. Kerek nagy kőedény aljára paradicsomszósz, erre padlizsán, mozzarella, … tetejére szósz és végül parmezán.
  6. Forró sütőben 30-40 percig sütöm. Fóliázni ha nagyon pirul a teteje.
  7. 5 percig álljon tálalás előtt.