Rizottó

Kategória
Zöldségek

Hozzávalók

  • 2 ek. olívaolaj
  • közepes v.hagyma aprítva
  • 1-2 g. fokhagyma aprítva
  • 20-25 dkg (2,5 dl) rizs
  • 1 dl fehérbor
  • 0,5 l húsleves lé (marha)
  • 20-40 dkg zöldség
  • só, bors
  • 10 dkg parmezán sajt reszelve
  • bazsalikom v. kakukkfű aprítva
  • (1-2 ek. tejszín)
  • (1-2 felkockázott paradicsom

Elkészítés

  1. Széles aljú edényben az olajat felforrósítjuk, ebben a hagymát, fokhagymát üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáöntjük a zöldséget és keverés közben együtt pároljuk.
  3. A rizst megmossuk majd az edénybe töltjük.
  4. A levest és a bort apránként hozzáöntjük és az egészet gyenge hőfokon állandó keverés közben kb. 20 percig főzzük.
  5. Sóval, borssal, zöld fűszerrel, tejszínnel, parmezánnal összekeverjük.