Rizottó
- Kategória
- Zöldségek
Hozzávalók
- 2 ek. olívaolaj
- közepes v.hagyma aprítva
- 1-2 g. fokhagyma aprítva
- 20-25 dkg (2,5 dl) rizs
- 1 dl fehérbor
- 0,5 l húsleves lé (marha)
- 20-40 dkg zöldség
- só, bors
- 10 dkg parmezán sajt reszelve
- bazsalikom v. kakukkfű aprítva
- (1-2 ek. tejszín)
- (1-2 felkockázott paradicsom
Elkészítés
- Széles aljú edényben az olajat felforrósítjuk, ebben a hagymát, fokhagymát üvegesre pároljuk.
- Hozzáöntjük a zöldséget és keverés közben együtt pároljuk.
- A rizst megmossuk majd az edénybe töltjük.
- A levest és a bort apránként hozzáöntjük és az egészet gyenge hőfokon állandó keverés közben kb. 20 percig főzzük.
- Sóval, borssal, zöld fűszerrel, tejszínnel, parmezánnal összekeverjük.