Spárga petrezselymes lágytojás krémmel (Chili…)
- Kategória
- Zöldségek
Hozzávalók
- 1 kg fehér spárga
- 4 dkg olvasztott vaj
- csipet cukor
- 8 db félkemény tojás, aprítva
- 6 dkg olvasztott vaj
- 1 csokor petrezselyem aprítva
- 4 ek. citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- szerecsendió reszelve
- só
- bors
Elkészítés
- A spárgát megpucoljuk.
- Sütőt előmelegítjük 220 fokra.
- Spárgát kivajazott kerámiaedénybe tesszük, meglocsoljuk kevés vajjal, megszórjuk egy csipet cukorral, sóval, borssal és 15 percig sütjük. Ne legyen teljesen puha.
- A tojáskrémhez 7 perces tojásokat főzünk. Megpucoljuk őket és aprítjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, sót, borsot, petrezselymet, citromlét, citromhélyat, szerecsendiót.
- Krémet a spárgákra halmozzuk. Vékony barna magos kenyér illik hozzá.
- MI ILLIK A SPÁRGÁHOZ JAMIE SZERINT:
- füstölt bacon, sonka, lágy tojás, mozzarella v. parmezán, bazsalikom v. petrezselyem, citromlé, tejszín