Spárga petrezselymes lágytojás krémmel (Chili…)

Kategória
Zöldségek

Hozzávalók

  • 1 kg fehér spárga
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • csipet cukor
  • 8 db félkemény tojás, aprítva
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 1 csokor petrezselyem aprítva
  • 4 ek. citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • szerecsendió reszelve
  • bors

Elkészítés

  1. A spárgát megpucoljuk.
  2. Sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  3. Spárgát kivajazott kerámiaedénybe tesszük, meglocsoljuk kevés vajjal, megszórjuk egy csipet cukorral, sóval, borssal és 15 percig sütjük. Ne legyen teljesen puha.
  4. A tojáskrémhez 7 perces tojásokat főzünk. Megpucoljuk őket és aprítjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, sót, borsot, petrezselymet, citromlét, citromhélyat, szerecsendiót.
  5. Krémet a spárgákra halmozzuk. Vékony barna magos kenyér illik hozzá.
  6. MI ILLIK A SPÁRGÁHOZ JAMIE SZERINT:
  7. füstölt bacon, sonka, lágy tojás, mozzarella v. parmezán, bazsalikom v. petrezselyem, citromlé, tejszín