Töltött paprika

Kategória
Zöldségek

Hozzávalók

  • 50 dkg darálthús
  • só, bors, p.paprika
  • 1 db tojás
  • 2 dl (15dkg) rizs
  • 1 v.hagyma
  • 5-8 paprika
  • paradicsomlé, sűrített paradicsom
  • cukor
  • liszt
  • burgonya

Elkészítés

  1. Elkészítem a tölteléket. Húst, sót, borsot, p.paprikát, tojást, mosott rizst összekeverem. Paprikát kicsumázom és a keverékkel megtöltöm. Ha kimarad a töltelék, gombócot formázok.
  2. A hagymát megpucolom.
  3. A töltött paprikákat, gombócokat, hagymát hideg sós vízben úgy hogy ellepje kb. fél órára főni teszem.
  4. Léből kiszedem a gombócokat, paprikákat. Beleöntöm a
  5. paradicsomlét, sűrített paradicsomot, cukrot és összeforralom.
  6. Lisztből és vízből habarást készítek és a forró léhez öntöm. Felforralom és addig főzöm kevergetve, míg besűrösödik.
  7. Főtt, tört burgonyával tálalom.