Töltött paprika
- Kategória
- Zöldségek
Hozzávalók
- 50 dkg darálthús
- só, bors, p.paprika
- 1 db tojás
- 2 dl (15dkg) rizs
- 1 v.hagyma
- 5-8 paprika
- paradicsomlé, sűrített paradicsom
- cukor
- liszt
- burgonya
Elkészítés
- Elkészítem a tölteléket. Húst, sót, borsot, p.paprikát, tojást, mosott rizst összekeverem. Paprikát kicsumázom és a keverékkel megtöltöm. Ha kimarad a töltelék, gombócot formázok.
- A hagymát megpucolom.
- A töltött paprikákat, gombócokat, hagymát hideg sós vízben úgy hogy ellepje kb. fél órára főni teszem.
- Léből kiszedem a gombócokat, paprikákat. Beleöntöm a
- paradicsomlét, sűrített paradicsomot, cukrot és összeforralom.
- Lisztből és vízből habarást készítek és a forró léhez öntöm. Felforralom és addig főzöm kevergetve, míg besűrösödik.
- Főtt, tört burgonyával tálalom.