Újévi lencsesaláta (Stahl)
- Kategória
- Zöldségek
Hozzávalók
- 1 db fehér v. újhagyma aprítva
- 2 g fokhagyma aprítva
- 2 db babérlevél
- 25 dkg lencse megmosva
- 1 ü. olajban eltett aszalt paradicsom
- 3-4 zellerszár aprítva
- 1 ek. mustár
- kevés ecet
- aszalt paradicsom olaja
- friss kakukkfű
- só, őrölt bors
- esetleg méz
Elkészítés
- Lencsét, babérlevelet, sót feltesszük főni annyi vízben hogy 3 cm-rel ellepje. Felforraljuk, lefedjük, mérsékelt tűzön 25 perc alatt megfőzzük.
- Az aszalt paradicsomot kissé aprítjuk.
- Zellerszárakat aprítjuk.
- Az öntethez a mustárt, ecetet összekeverjük egy habverővel, majd apránként belecsepegtetjük a paradicsom olaját, hozzákeverjük a kakukkfüvet,sózzuk, borsozzuk, hagymk hozzá aprítva, s ha szükséges, kevés méz.
- Megfőtt lencsét leszűrjük. Babérlevelet kiszedjük. Mindent összekeverünk.
- 1 napra a salátát hűtőbe tesszük hogy összeérjenek az ízek.