Burgonya, édeskömény, articsóka (J. O. 5 hozzávaló 156. o.)

Kategória
Zöldségek

Hozzávalók

  • 60 dkg apró szemű újkrumpli
  • 2 nagy édeskömény
  • 1 ü. (280 g) articsókaszív
  • 5-10 dkg reszelt parmezán
  • 1-2 dl habtejszín

Elkészítés

  1. Újburgonyát tisztítom, kettévágom.
  2. Az édeskömény száras részét vékonyra szeletelem, gumót felezem és 1 cm-es darabokra vágom.
  3. Tepsibe teszem a krumplidarabokat,édesköm. darabokat,felezett articsókaszíveket és az art. cs. üvegből 2-4 ek. olajat.
  4. sózom, borsozom, szűk 1 dl vizet hozzá és az egészet összekeverem.
  5. Tepsit lezárom alufóliával s sütöm kb. 1 órát 180 fokon.
  6. Parmezán felét a tejszínnel összekeverem.
  7. Tepsit kiveszem a sütőből, alufóliát leveszem róla, parmezános tejszínt a tetejére öntöm és a maradék parmézánnal megszórom.
  8. Fedés nélkül még sütöm kb 20 percet.