Burgonya, édeskömény, articsóka (J. O. 5 hozzávaló 156. o.)
- Kategória
- Zöldségek
Hozzávalók
- 60 dkg apró szemű újkrumpli
- 2 nagy édeskömény
- 1 ü. (280 g) articsókaszív
- 5-10 dkg reszelt parmezán
- 1-2 dl habtejszín
Elkészítés
- Újburgonyát tisztítom, kettévágom.
- Az édeskömény száras részét vékonyra szeletelem, gumót felezem és 1 cm-es darabokra vágom.
- Tepsibe teszem a krumplidarabokat,édesköm. darabokat,felezett articsókaszíveket és az art. cs. üvegből 2-4 ek. olajat.
- sózom, borsozom, szűk 1 dl vizet hozzá és az egészet összekeverem.
- Tepsit lezárom alufóliával s sütöm kb. 1 órát 180 fokon.
- Parmezán felét a tejszínnel összekeverem.
- Tepsit kiveszem a sütőből, alufóliát leveszem róla, parmezános tejszínt a tetejére öntöm és a maradék parmézánnal megszórom.
- Fedés nélkül még sütöm kb 20 percet.