Meggyes, túrós morzsasüti

Kategória
Desszertek

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 2 tk. sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg hideg vaj/margarin
  • 2 tojás
  • TÉSZTA
  • 40 dkg magozott meggy (mirelit v. befőtt is jó)
  • 4 ek. cukor
  • 2 ek. étkezési keményítő
  • 50 dkg túró
  • 4 ek. cukor
  • TÖLTELÉK

Elkészítés

  1. Lisztet összekeverem a porcukorral, sütőporral, darált dióval. Ezt kézzel elmorzsoljuk a vajjal, majd az egész tojást hozzáadjuk. Összekeverjük annyira, hogy morzsalékos tésztát kapjunk, de ne álljon össze.
  2. A töltelékhez a meggyet cukrozzuk, s ha levet engedett, ezzel a lével összekeverjük a keményítőt, majd az egészet összeforgatjuk.
  3. A túrót is cukrozzuk.
  4. Sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  5. A morzsás tészta felével kibélelünk egy kisméretű tepsit. (Vagy 22 cm átmérőjű tortaformát) Kézzel lenyomkodjuk a tésztát. Rákanalazzuk a meggyragut és a túrót, majd a maradék morzsát is rászórjuk a tetejére.
  6. 40 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára pirul.