Meggyes, túrós morzsasüti
- Kategória
- Desszertek
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 2 tk. sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg hideg vaj/margarin
- 2 tojás
- TÉSZTA
- 40 dkg magozott meggy (mirelit v. befőtt is jó)
- 4 ek. cukor
- 2 ek. étkezési keményítő
- 50 dkg túró
- 4 ek. cukor
- TÖLTELÉK
Elkészítés
- Lisztet összekeverem a porcukorral, sütőporral, darált dióval. Ezt kézzel elmorzsoljuk a vajjal, majd az egész tojást hozzáadjuk. Összekeverjük annyira, hogy morzsalékos tésztát kapjunk, de ne álljon össze.
- A töltelékhez a meggyet cukrozzuk, s ha levet engedett, ezzel a lével összekeverjük a keményítőt, majd az egészet összeforgatjuk.
- A túrót is cukrozzuk.
- Sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A morzsás tészta felével kibélelünk egy kisméretű tepsit. (Vagy 22 cm átmérőjű tortaformát) Kézzel lenyomkodjuk a tésztát. Rákanalazzuk a meggyragut és a túrót, majd a maradék morzsát is rászórjuk a tetejére.
- 40 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára pirul.