Mandulás, paradicsomos török padlizsán
- Kategória
- Zöldségek
Hozzávalók
- 3 közepes padlizsán
- olívaolaj
- só, bors
- 1 v.hagyma.
- 3 g. fokhagyma
- 1 darabolt parad. konzerv
- 1 kk. fahéj
- 7 dkg mandula
- petrezselyem
Elkészítés
- Vöröshagymát pucolom, aprítom, fokhagymát zúzom. mandulát aprítom.
- Padlizsánokat pucolom, aprítom.
- Olívaolajon serpenyőben sütöm(Lenyomkodom) végén sózom, borsozom.
- Olívaolajon dinsztelem a v.hagymát, fokhagymát majd mandulát beleteszem.
- Padlizsánt a mandulás raguhoz adom és hozzákeverem a parad.konzervet és fűszereket. Néhány percig összefőzöm.
- Tálaláskor aprított petrezselyemmel megszórom. Langyosan, friss kenyérrel az igazi.