Mandulás, paradicsomos török padlizsán

Kategória
Zöldségek

Hozzávalók

  • 3 közepes padlizsán
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 1 v.hagyma.
  • 3 g. fokhagyma
  • 1 darabolt parad. konzerv
  • 1 kk. fahéj
  • 7 dkg mandula
  • petrezselyem

Elkészítés

  1. Vöröshagymát pucolom, aprítom, fokhagymát zúzom. mandulát aprítom.
  2. Padlizsánokat pucolom, aprítom.
  3. Olívaolajon serpenyőben sütöm(Lenyomkodom) végén sózom, borsozom.
  4. Olívaolajon dinsztelem a v.hagymát, fokhagymát majd mandulát beleteszem.
  5. Padlizsánt a mandulás raguhoz adom és hozzákeverem a parad.konzervet és fűszereket. Néhány percig összefőzöm.
  6. Tálaláskor aprított petrezselyemmel megszórom. Langyosan, friss kenyérrel az igazi.