Indiai krumpli és karfiol curry (Chili és van.)

Kategória
Zöldségek

Hozzávalók

  • 1 nagy fej karfiol
  • 3-4 közepes méretű krumpli
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 g fokhagyma
  • kb. 5 cm-es gyömbér
  • 3-4 közepes paradicsom
  • 6 ek. olaj
  • 1 tk. mustármag
  • 2 púpos tk. kurkuma
  • 2 púpos tk. őrölt koriander
  • 2 púos tk. cayanne bors (v. pirospaprika)
  • 2 púpos tk. garam masala
  • só, bors
  • friss koriander

Elkészítés

  1. Vöröshagymát kockázom, fokhagymát, gyömbért aprítom. Paradicsomot meghámozom. aprítom
  2. Kicsi rózsákra szedem a karfiolt, meghámozom és kockázom a krumplit.
  3. Egy lábasban szárazon pirítom a mustármagot.
  4. Ha már pattog, hozzáadom az olajat, hagymát, fokhagymát, gyömbért. kisebb hőmérsékleten tovább pirítom, majd mehet bele a kurkuma és a cayanne bors.
  5. Fűszeres keverékre dobom a krumplit, átforgatom s kb 5 percig pirítom.
  6. Hozzáadom a felkockázott, meghámozott paradicsomot.
  7. Rádobom a karfiolrózsákat. Mehet rá az őrölt koriander és a garam masala. alaposan összekeverem.
  8. Aláönzök kb. 1 dl vizet, sózom, borrsozom, fedő alatt kb 15 p-ig főzöm alacsony hőfokon..
  9. A végén nagy hőfokon fedő nélkül főzöm h. minden folyadék elpárologjon.
  10. Friss korianderrel megszórva tálalom.
  11. Basmati rizs v. naan kenyér illik hozzá.