Indiai krumpli és karfiol curry (Chili és van.)
- Kategória
- Zöldségek
Hozzávalók
- 1 nagy fej karfiol
- 3-4 közepes méretű krumpli
- 1 nagy fej hagyma
- 4 g fokhagyma
- kb. 5 cm-es gyömbér
- 3-4 közepes paradicsom
- 6 ek. olaj
- 1 tk. mustármag
- 2 púpos tk. kurkuma
- 2 púpos tk. őrölt koriander
- 2 púos tk. cayanne bors (v. pirospaprika)
- 2 púpos tk. garam masala
- só, bors
- friss koriander
Elkészítés
- Vöröshagymát kockázom, fokhagymát, gyömbért aprítom. Paradicsomot meghámozom. aprítom
- Kicsi rózsákra szedem a karfiolt, meghámozom és kockázom a krumplit.
- Egy lábasban szárazon pirítom a mustármagot.
- Ha már pattog, hozzáadom az olajat, hagymát, fokhagymát, gyömbért. kisebb hőmérsékleten tovább pirítom, majd mehet bele a kurkuma és a cayanne bors.
- Fűszeres keverékre dobom a krumplit, átforgatom s kb 5 percig pirítom.
- Hozzáadom a felkockázott, meghámozott paradicsomot.
- Rádobom a karfiolrózsákat. Mehet rá az őrölt koriander és a garam masala. alaposan összekeverem.
- Aláönzök kb. 1 dl vizet, sózom, borrsozom, fedő alatt kb 15 p-ig főzöm alacsony hőfokon..
- A végén nagy hőfokon fedő nélkül főzöm h. minden folyadék elpárologjon.
- Friss korianderrel megszórva tálalom.
- Basmati rizs v. naan kenyér illik hozzá.