Máglyarakás
- Kategória
- Desszertek
Hozzávalók
- 10 db kifli v. 50 dkg kalács
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 8-10 dl tej
- 2-3 alma
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg vaj v. margarin.
- 8 ek. baracklekvár
- 2 cs. van.cukor
- só
- vaj a tepsibe
Elkészítés
- Tojássárgáját a cukorral, van.cukorral, olvasztott vajjal, sóval, tejjel nagy edényben összekeverni.
- Kiflit v. kalácsot aprítani és a tejes lébe szórni.
- Ha teleszívta magát, a kikent nagy fehér szögletes kerámiaedénybe szűrőkanállal átrakni.
- Tetejét a dióval megszórni.
- Kimaradt tejes lébe 6 ek. baracklekvárt belekeverni., tésztára kenni.
- Az egészre almaszeleteket fektetni.
- Sütőt 200 fokra melegíteni. 30 percre betenni sülni.
- Közben a tojásfehérjékből habot készítünk, hozzákeverjük a megmaradt 2 ek. lekvárt, s a megsült tészta tetejére kenjük.
- Rövid időre visszatesszük a sütőbe, hogy rászáradjon a tésztár a hab.
- Melegen tálaljuk.