Máglyarakás

Kategória
Desszertek

Hozzávalók

  • 10 db kifli v. 50 dkg kalács
  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 8-10 dl tej
  • 2-3 alma
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg vaj v. margarin.
  • 8 ek. baracklekvár
  • 2 cs. van.cukor
  • vaj a tepsibe

Elkészítés

  1. Tojássárgáját a cukorral, van.cukorral, olvasztott vajjal, sóval, tejjel nagy edényben összekeverni.
  2. Kiflit v. kalácsot aprítani és a tejes lébe szórni.
  3. Ha teleszívta magát, a kikent nagy fehér szögletes kerámiaedénybe szűrőkanállal átrakni.
  4. Tetejét a dióval megszórni.
  5. Kimaradt tejes lébe 6 ek. baracklekvárt belekeverni., tésztára kenni.
  6. Az egészre almaszeleteket fektetni.
  7. Sütőt 200 fokra melegíteni. 30 percre betenni sülni.
  8. Közben a tojásfehérjékből habot készítünk, hozzákeverjük a megmaradt 2 ek. lekvárt, s a megsült tészta tetejére kenjük.
  9. Rövid időre visszatesszük a sütőbe, hogy rászáradjon a tésztár a hab.
  10. Melegen tálaljuk.