Burma:Gyömbéres hús
- Kategória
- Húsok
Hozzávalók
- 2 tk. ecet
- 5 ek. szójaszósz
- 1 ek. méz
- 1 ek. hámozott, reszelt friss gyömbér
- chili
- 1 tk. őrölt kömény
- 80-90 dkg hús pl. csirkemell, de fehérpecsenye, hátszín is lehet, de tovább fő
- 1 ek. kukoricakeményítő + 2 ek. hidegvíz
- 2 ek. olaj
- 3 lilahagyma
- 2 g. fokhagyma
- 2 zöld színű paprika
- só
- gyömbér darabolva
- Rizs mellé
Elkészítés
- Csíkozzuk fel a húst. Ha kicsit fagyos, könnyebb.
- Pácot készítsük el: szójaszósz, ecet, gyömbér, méz, chili,kömény összekeverem, majd a húscsíkokat beleforgatom. álljon benne 30p -4 órát a hűtőben.
- Kukoricakeményítőt keverem a hidegvízzel, pépes állagúra.
- Jön a sütés. Olajon magas hőmérsékleten süssük a húst.
- Amikor a hús félig kész, sózzuk, fokhagymát bele és a darabolt gyömbért. Ha kell, kevés vizet hozzá.
- Mehet bele a hagyma, zöldpaprika, s a pépes kukor.keményítőt. Már csak nagyon röviden főzzük.
- Párolt rizzsel tálaljuk.