Burma:Gyömbéres hús

Kategória
Húsok

Hozzávalók

  • 2 tk. ecet
  • 5 ek. szójaszósz
  • 1 ek. méz
  • 1 ek. hámozott, reszelt friss gyömbér
  • chili
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 80-90 dkg hús pl. csirkemell, de fehérpecsenye, hátszín is lehet, de tovább fő
  • 1 ek. kukoricakeményítő + 2 ek. hidegvíz
  • 2 ek. olaj
  • 3 lilahagyma
  • 2 g. fokhagyma
  • 2 zöld színű paprika
  • gyömbér darabolva
  • Rizs mellé

Elkészítés

  1. Csíkozzuk fel a húst. Ha kicsit fagyos, könnyebb.
  2. Pácot készítsük el: szójaszósz, ecet, gyömbér, méz, chili,kömény összekeverem, majd a húscsíkokat beleforgatom. álljon benne 30p -4 órát a hűtőben.
  3. Kukoricakeményítőt keverem a hidegvízzel, pépes állagúra.
  4. Jön a sütés. Olajon magas hőmérsékleten süssük a húst.
  5. Amikor a hús félig kész, sózzuk, fokhagymát bele és a darabolt gyömbért. Ha kell, kevés vizet hozzá.
  6. Mehet bele a hagyma, zöldpaprika, s a pépes kukor.keményítőt. Már csak nagyon röviden főzzük.
  7. Párolt rizzsel tálaljuk.