Sertésszűz zöldborsós bulgurrizottóval

Kategória
Húsok

Hozzávalók

  • 80 dkg sertésszűz
  • 2 ek. olívaolaj
  • só, bors
  • 2 ek. vaj
  • 1 v.hagyma apróra
  • 25 dkg zöldborsó
  • 1 g. fokhagyma zúzva
  • 2 dl tejszín
  • 30 dkg bulgur
  • 5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés

  1. Húst szeletelem, olajon sütöm.
  2. Vajon megpárolom a v.hagymát, hozzáadom a zöldborsót, fokhagymát.
  3. Kicsit dinsztelem majd beleöntöm a tejszínt, sózom, borsozom.
  4. Botmixerrel pürésítem de! kissé darabos maradjon.
  5. Külön főzöm a bulgurt és a borsós krémhez keverem.
  6. Reszelt parmezánt keverem hozzá.