Indiai csirkés tikka masala / Havas Dóra (csirke fűszeres szószban)
- Kategória
- Húsok
Hozzávalók
- 1 kk kurkuma
- 2 kk római kömény
- 2kk koriander mag
- chili
- 2 ek tikka masala fűszerkeverék
- 60 dkg cs. comb filé
- 3-4 ek joghurt
- só
- olaj
- 2 v.hagyma aprítva
- 2 fokhagyma aprítva
- gyömbér aprítva
- 3 dkg vaj
- 2-3 dl parad. konzerv + sűrített paradicsom
- 2-2,5 dl tejszín
Elkészítés
- Pác: Fűszerkeverékig minden fele, só, 3-4 ek joghurt
- Húst szeleteljük.
- Pácba hússzeletek. fél ó-1 éj hűtőbe.
- Fűszerek maradék (felét) pirítani.
- Olajon hagymát, fokhagymát, gyömbért sütni, + fűszerek,+kevés só. Sütni kb 5 p.
- Sűrített paradicsomot bele, barnára sütni.
- Vajat hozzá, és a parad. konzervet.
- Tejszínt hozzá.
- Pácolt húst olajon barnára sütni, masszával össze, átforralni.