Indiai csirkés tikka masala / Havas Dóra (csirke fűszeres szószban)

Kategória
Húsok

Hozzávalók

  • 1 kk kurkuma
  • 2 kk római kömény
  • 2kk koriander mag
  • chili
  • 2 ek tikka masala fűszerkeverék
  • 60 dkg cs. comb filé
  • 3-4 ek joghurt
  • olaj
  • 2 v.hagyma aprítva
  • 2 fokhagyma aprítva
  • gyömbér aprítva
  • 3 dkg vaj
  • 2-3 dl parad. konzerv + sűrített paradicsom
  • 2-2,5 dl tejszín

Elkészítés

  1. Pác: Fűszerkeverékig minden fele, só, 3-4 ek joghurt
  2. Húst szeleteljük.
  3. Pácba hússzeletek. fél ó-1 éj hűtőbe.
  4. Fűszerek maradék (felét) pirítani.
  5. Olajon hagymát, fokhagymát, gyömbért sütni, + fűszerek,+kevés só. Sütni kb 5 p.
  6. Sűrített paradicsomot bele, barnára sütni.
  7. Vajat hozzá, és a parad. konzervet.
  8. Tejszínt hozzá.
  9. Pácolt húst olajon barnára sütni, masszával össze, átforralni.