Kolbászos Carbonara / J. O. 5 /52.
- Kategória
- Tészták
Hozzávalók
- 30 dkg széles metélt
- 6 sütnivaló olasz kolbászka
- 1 cs. petrezselyem/aprítva
- 2 nagy tojás
- 60 g parmezán sajt/reszelve
- Őrölt bors, só
- olaj
Elkészítés
- Tésztát sós vízben megfőzni. Leszűrni. vízből maradjon!!!
- Kolbászkákat "kicsomagolni", kis gombócokat formálni.
- Gombócokat borsozni, olajon pirosra sütni.
- Tojásokat felverni, hozzá tészta főzővizét, + reszelt parmezán egy része, petrezselyem.
- Leszűrt tészta mehet a kolbászhoz. Tűzhelyet kapcsold ki. Rá a tojáskeverék.
- Főzőlé még mehet hozzá +só, bors, parmezán.