Kolbászos Carbonara / J. O. 5 /52.

Kategória
Tészták

Hozzávalók

  • 30 dkg széles metélt
  • 6 sütnivaló olasz kolbászka
  • 1 cs. petrezselyem/aprítva
  • 2 nagy tojás
  • 60 g parmezán sajt/reszelve
  • Őrölt bors, só
  • olaj

Elkészítés

  1. Tésztát sós vízben megfőzni. Leszűrni. vízből maradjon!!!
  2. Kolbászkákat "kicsomagolni", kis gombócokat formálni.
  3. Gombócokat borsozni, olajon pirosra sütni.
  4. Tojásokat felverni, hozzá tészta főzővizét, + reszelt parmezán egy része, petrezselyem.
  5. Leszűrt tészta mehet a kolbászhoz. Tűzhelyet kapcsold ki. Rá a tojáskeverék.
  6. Főzőlé még mehet hozzá +só, bors, parmezán.