Padlizsánkrém /Jack konyh./34.

Kategória
Kencék és előételek

Hozzávalók

  • 4 kis padlizsán
  • 1 nagy vöröshagyma apróra vágva.
  • 2 apróra vágott zellerszár
  • 2 g fokhagyma zúzva
  • 2 ek. kapribogyó
  • 10 fekete olívabogyó kimagozott, vékonyra szelt
  • Morzsolt pirospaprika
  • 1 tk. cukor
  • 5 dl paradicsomszósz
  • 2 ek. apróra vágott bazsalikom
  • negyed tk. kakaópor
  • 2 ek. balzsamecet

Elkészítés

  1. Padlizsánt meghámozzuk, kockázzuk.
  2. Teflon serpenyőbe olaj, ebbe padlizsán. Pirítsuk 5 percig kevergetve.
  3. + vöröshagyma, zeller, fokhagyma. Lassú tűzön süssük 5 percig.
  4. + olívabogyó, kapribogyó, pirospaprika, cukor, paradicsomszósz. Lassú tűzön még 5 percig főzzük.
  5. + Bazsalikom, kakaó, ecetet. Lassú tűzön még 5 percig főzzük.
  6. Kenyérrel tálaljuk. Melegen vagy hidegen.