Padlizsánkrém /Jack konyh./34.
- Kategória
- Kencék és előételek
Hozzávalók
- 4 kis padlizsán
- 1 nagy vöröshagyma apróra vágva.
- 2 apróra vágott zellerszár
- 2 g fokhagyma zúzva
- 2 ek. kapribogyó
- 10 fekete olívabogyó kimagozott, vékonyra szelt
- Morzsolt pirospaprika
- 1 tk. cukor
- 5 dl paradicsomszósz
- 2 ek. apróra vágott bazsalikom
- negyed tk. kakaópor
- 2 ek. balzsamecet
- só
Elkészítés
- Padlizsánt meghámozzuk, kockázzuk.
- Teflon serpenyőbe olaj, ebbe padlizsán. Pirítsuk 5 percig kevergetve.
- + vöröshagyma, zeller, fokhagyma. Lassú tűzön süssük 5 percig.
- + olívabogyó, kapribogyó, pirospaprika, cukor, paradicsomszósz. Lassú tűzön még 5 percig főzzük.
- + Bazsalikom, kakaó, ecetet. Lassú tűzön még 5 percig főzzük.
- Kenyérrel tálaljuk. Melegen vagy hidegen.