Rebarbarás v. gyümölcsös éva-puding (J. O. 301)
- Kategória
- Desszertek
Hozzávalók
- 1-1,5 kg rebarbara és eper, vagy alma, szilva, sárgabarack…
- diónyi vaj
- 15 dkg cukor
- őrölt fahéj, gyömbér, szerecsendió, vanília rúd
- 20 dkg puha vaj
- 20 dkg cukor
- 4 db nagy tojás
- 20 dkg (2,5 dl) rétesliszt
- 1 tk. sütőpor
- negyed tk. só
- +cukrozott túró
Elkészítés
- Rebarbarát ill. gyümölcsöt tisztítom és aprítom. Az első oszlop többi összetevőit hozzáadom és kb. 20 percig lassú tűzön párolom.
- Tésztához először a puha vajat habosra keverem a cukorral. Ezután a tojásokat egyenként hozzáadom. Jól elkeverem. Végül a sót, lisztet, sütőport is belekeverem.
- Sütőt 180 fokra előmelegítem.
- Nagy szögletes kerámiatálat kivajazom. A lecsöpögtetett gyümölcs felét a tálba szedem. Ráborítom a tésztát. Gyümölcs másik felét csöpögtetés után rászórom.
- Ha van túró, azt is rá.
- 40-50 percig sütöm.