Rebarbarás v. gyümölcsös éva-puding (J. O. 301)

Kategória
Desszertek

Hozzávalók

  • 1-1,5 kg rebarbara és eper, vagy alma, szilva, sárgabarack…
  • diónyi vaj
  • 15 dkg cukor
  • őrölt fahéj, gyömbér, szerecsendió, vanília rúd
  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 db nagy tojás
  • 20 dkg (2,5 dl) rétesliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • negyed tk. só
  • +cukrozott túró

Elkészítés

  1. Rebarbarát ill. gyümölcsöt tisztítom és aprítom. Az első oszlop többi összetevőit hozzáadom és kb. 20 percig lassú tűzön párolom.
  2. Tésztához először a puha vajat habosra keverem a cukorral. Ezután a tojásokat egyenként hozzáadom. Jól elkeverem. Végül a sót, lisztet, sütőport is belekeverem.
  3. Sütőt 180 fokra előmelegítem.
  4. Nagy szögletes kerámiatálat kivajazom. A lecsöpögtetett gyümölcs felét a tálba szedem. Ráborítom a tésztát. Gyümölcs másik felét csöpögtetés után rászórom.
  5. Ha van túró, azt is rá.
  6. 40-50 percig sütöm.