Rákóczi-túrós
- Kategória
- Desszertek
Hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 2 dkg van. cukor
- 40 dkg hideg Rama
- 4 toj. sárgája
- reszelt citromhéj
- 80 dkg túró
- 4 toj. sárgája
- reszelt citromhéj
- 2 dkg van.cukor
- 20 dkg porcukor
- 8 toj. fehérje
- 40 dkg kr. cukor
- 25 dkg baracklekvár
Elkészítés
- A tésztához a margarint a liszttel összedolgozom egy késsel GYORSAN, hozzákeverem a többi hozzávalót és félórára hűtőbe teszem .
- Sütőt 180 fokra előmelegítem. tepsit kivajazom, kilisztezem.
- Fél centi vastagra nyújtom a tésztát és a tepsibe teszem. Félig megsütöm.
- Tepsit kiveszem a sütőből és a sütőt 160 fokra merséklem.
- A tölteléket összedolgozom. A kihűlt tésztát megkenem baracklekvárral, majd a tölteléket is ráteszem.
- A 160 fokos sütőben 15 percig sütöm.
- Habot felverem, a süteményre halmozom, s a sütőbe visszateszem szikkadni.