Rákóczi-túrós

Kategória
Desszertek

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dkg van. cukor
  • 40 dkg hideg Rama
  • 4 toj. sárgája
  • reszelt citromhéj
  • 80 dkg túró
  • 4 toj. sárgája
  • reszelt citromhéj
  • 2 dkg van.cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 8 toj. fehérje
  • 40 dkg kr. cukor
  • 25 dkg baracklekvár

Elkészítés

  1. A tésztához a margarint a liszttel összedolgozom egy késsel GYORSAN, hozzákeverem a többi hozzávalót és félórára hűtőbe teszem .
  2. Sütőt 180 fokra előmelegítem. tepsit kivajazom, kilisztezem.
  3. Fél centi vastagra nyújtom a tésztát és a tepsibe teszem. Félig megsütöm.
  4. Tepsit kiveszem a sütőből és a sütőt 160 fokra merséklem.
  5. A tölteléket összedolgozom. A kihűlt tésztát megkenem baracklekvárral, majd a tölteléket is ráteszem.
  6. A 160 fokos sütőben 15 percig sütöm.
  7. Habot felverem, a süteményre halmozom, s a sütőbe visszateszem szikkadni.