Szilvatorta, lédús (Lola)

Kategória
Desszertek

Hozzávalók

  • 60 dkg szilva (45 dkg fagyasztott)
  • 12,5 dkg liszt
  • 2 csapott tk. sütőpor
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 van.cukor
  • 1 tojás
  • 10 dkg sovány túró
  • 1 dl semleges ízű étolaj
  • 1 dl tejszín
  • vaj, formát kikenni
  • 1 dl tejszín v. tejföl
  • 1 tojás
  • 1 ek. cukor

Elkészítés

  1. Szilvát magozzuk, felezzük.
  2. Tésztához: 3l-es fedeles edénybe szitáljuk a lisztet + sütőport, majd hozzá adjuk a cukrot, van.cukrot, sót.
  3. Hozzá: tojás, túró, olaj, tejszín. Tálat lezárjuk, 15-30 mp-ig rázzuk össze.
  4. Tetőt le, átkavarni keverőkanállal, hogy a szélek is belekeveredjenek.
  5. Üveg hullámos szélű (28 cm átm.) tűzálló tálat kikenni vajjal, tésztát bele, elsimítjuk, szilvát vágott felével felfele rásorakoztatjuk.
  6. Légkeverés, 160 fok, 20 perc.
  7. Bevonathoz tejszínt, tojást, cukrot összekeverem, torta tetejére öntöm. Még 25 percig sütöm. Ha fagyasztott szilvából van, sütőt elzárom, tortát + 10 percig sütőben hagyom szikkadni.
  8. Meggy, körte is lehet.
  9. Tejszínhab v. van.sodó illik hozzá.