Toszkán mandulás cantucci keksz
- Kategória
- Desszertek
Hozzávalók
- 11 dkg porcukor
- 11 dkg finomliszt
- 2 db van.cukor
- 10 dkg mandula durvára vágva
- 1 tojás
- csipet só
Elkészítés
- Sütőt melegítsük elő180 fokra.
- Vágjuk durvára a mandulát.
- Porcukrot és a lisztet szitáljuk tálba.
- Adjuk hozzá a sót, van. cukrot, tojást, mandulát. Gyúrjuk össze alaposan a tésztát, formázzunk belőle 20 cm hosszú, 5 cm széles rudat.
- Helyezzük sűtőpapírral bélelt őzgerincformába. Süssük 30 percet.
- Ha kissé meghűlt, kb. 8 mm-es szeleteket vágjunk belőle. Kb.16 db.
- Sütőt vegyük vissza 150 fokra, s a szeleteket fektetve süssük még 10 percig.