Toszkán mandulás cantucci keksz

Kategória
Desszertek

Hozzávalók

  • 11 dkg porcukor
  • 11 dkg finomliszt
  • 2 db van.cukor
  • 10 dkg mandula durvára vágva
  • 1 tojás
  • csipet só

Elkészítés

  1. Sütőt melegítsük elő180 fokra.
  2. Vágjuk durvára a mandulát.
  3. Porcukrot és a lisztet szitáljuk tálba.
  4. Adjuk hozzá a sót, van. cukrot, tojást, mandulát. Gyúrjuk össze alaposan a tésztát, formázzunk belőle 20 cm hosszú, 5 cm széles rudat.
  5. Helyezzük sűtőpapírral bélelt őzgerincformába. Süssük 30 percet.
  6. Ha kissé meghűlt, kb. 8 mm-es szeleteket vágjunk belőle. Kb.16 db.
  7. Sütőt vegyük vissza 150 fokra, s a szeleteket fektetve süssük még 10 percig.