Vajas piskóta (Beneda Kriszta) + Vera áfonyakrém
- Kategória
- Desszertek
Hozzávalók
- 12 dkg puha vaj
- 25 dkg porcukor
- 3 tojás
- 1 cs. van.cukor
- 25 dkg finom liszt
- 1 cs. sütőpor
- só
- 1 dl tej
- 0,5 dl citromlé
- citromhéj
- 0,5 l tejszín
- 2 ü. IKEA áfonya lekvár
Elkészítés
- Puha vajat habosra keverem a porcukorral, majd hozzáadom a 3 tojás sárgáját és a cs. van. cukrot.
- A lisztet és a sütőport az edénybe szitálom, összekeverem az egészet.
- Hozzáadom a sót, tejet, citromlét, citromhéjat. Tovább keverem.
- A sütőt 180 fokra előmelegítem.
- 20 X 30 cm-es v. még nagyobb tepsibe sütőpapírt vágok.
- A 3 tojásfehérjéből habot készítek és a masszához keverem.
- Az egészet a tepsibe öntöm. 35-40 percig sütöm.
- VERA ÁFONYAKRÉMÉT készítem rá.
- 0,5 l tejszínt felverek és belekeverek 2 üveg IKEA áfonya lekvárt.
- VAGY TRÜFFELKRÉMMEL