Vajas piskóta (Beneda Kriszta) + Vera áfonyakrém

Kategória
Desszertek

Hozzávalók

  • 12 dkg puha vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 1 cs. van.cukor
  • 25 dkg finom liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 dl tej
  • 0,5 dl citromlé
  • citromhéj
  • 0,5 l tejszín
  • 2 ü. IKEA áfonya lekvár

Elkészítés

  1. Puha vajat habosra keverem a porcukorral, majd hozzáadom a 3 tojás sárgáját és a cs. van. cukrot.
  2. A lisztet és a sütőport az edénybe szitálom, összekeverem az egészet.
  3. Hozzáadom a sót, tejet, citromlét, citromhéjat. Tovább keverem.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítem.
  5. 20 X 30 cm-es v. még nagyobb tepsibe sütőpapírt vágok.
  6. A 3 tojásfehérjéből habot készítek és a masszához keverem.
  7. Az egészet a tepsibe öntöm. 35-40 percig sütöm.
  8. VERA ÁFONYAKRÉMÉT készítem rá.
  9. 0,5 l tejszínt felverek és belekeverek 2 üveg IKEA áfonya lekvárt.
  10. VAGY TRÜFFELKRÉMMEL