Csokis-áfonyás tallérok
- Kategória
- Desszertek
Hozzávalók
- 12,5 dkg aszalt vörös áfonya
- 5 dkg őrölt mandula
- 7,5 dkg csokoládé
- 1 db tojás
- 1 cs. van.cukor
- fél tk. őrölt fahéj
- 37,5 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 cs. van.cukor
- 1 db tojás
- 18 dkg margarin
- 2 ek. víz
- 2 tk. kakaópor
- só
Elkészítés
- Az aszalt áfonyát és a csokoládét nagyon apróra vágjuk.
- Lisztet keverőedénybe szitáljuk. Hozzákeverjük a porcukrot, van.cukrot, tojást, margarint, vizet a dagasztóspirállal!!!
- Tésztát kétfelé szedjük, s az egyik feléhez hozzá gyúrjuk a kakaóport.
- A tésztákat külön-külön, enyhén lisztezett munkalapon 20 X 10 cm nagyságú lappá nyújtjuk.
- A világos színű tésztát a kakaósra fektetjük, enyhén rányomjuk és óvatosan egy 20 X 40 cm-es lappá nyújtjuk.
- A töltelékhez az előkészített áfonyát és csokoládét keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a mandulát, tojást, van.cukrot, fahéjat és jól összekeverjük.
- Tésztát a töltelékkel megszórjuk majd elfelezzük.
- A lapokat a hosszabbik oldaltól indulva feltekerjük és legalább 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
- A tepsit (30 X 40) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- 10.A hengereket egyenlő nagyságú kb. 1cm széles szeletekre vágjuk és a tepsibe fektetjük. A tepsit a középső részre toljuk és megsütjük kb. 10 perc alatt. Kb. 60 db lesz belőle.