Csokis-áfonyás tallérok

Kategória
Desszertek

Hozzávalók

  • 12,5 dkg aszalt vörös áfonya
  • 5 dkg őrölt mandula
  • 7,5 dkg csokoládé
  • 1 db tojás
  • 1 cs. van.cukor
  • fél tk. őrölt fahéj
  • 37,5 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs. van.cukor
  • 1 db tojás
  • 18 dkg margarin
  • 2 ek. víz
  • 2 tk. kakaópor

Elkészítés

  1. Az aszalt áfonyát és a csokoládét nagyon apróra vágjuk.
  2. Lisztet keverőedénybe szitáljuk. Hozzákeverjük a porcukrot, van.cukrot, tojást, margarint, vizet a dagasztóspirállal!!!
  3. Tésztát kétfelé szedjük, s az egyik feléhez hozzá gyúrjuk a kakaóport.
  4. A tésztákat külön-külön, enyhén lisztezett munkalapon 20 X 10 cm nagyságú lappá nyújtjuk.
  5. A világos színű tésztát a kakaósra fektetjük, enyhén rányomjuk és óvatosan egy 20 X 40 cm-es lappá nyújtjuk.
  6. A töltelékhez az előkészített áfonyát és csokoládét keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a mandulát, tojást, van.cukrot, fahéjat és jól összekeverjük.
  7. Tésztát a töltelékkel megszórjuk majd elfelezzük.
  8. A lapokat a hosszabbik oldaltól indulva feltekerjük és legalább 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
  9. A tepsit (30 X 40) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  10. 10.A hengereket egyenlő nagyságú kb. 1cm széles szeletekre vágjuk és a tepsibe fektetjük. A tepsit a középső részre toljuk és megsütjük kb. 10 perc alatt. Kb. 60 db lesz belőle.