Elzászi almatorta (Stahl)

Kategória
Desszertek

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 1 ek cukor
  • 10 dkg hideg vaj v. margarin
  • 1 db toj. sárgája
  • 3 ek hideg víz
  • 3 db alma
  • 2 ek. cukor
  • 3 dkg vaj
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 2db tojás szobahőm.
  • 4 ek. cukor
  • 1 cs. van cuk. + vanília aroma

Elkészítés

  1. Az omlós tésztához a lisztet, cukrot, hideg vajat késsel morzsásra keverjük majd hozzádolgozzuk a t.sárgát, sót, vizet.
  2. A tésztát folpackba tekerjük és min. 30 p-re hűtőbe tesszük.
  3. Sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  4. Tésztát 30 cm-es átmérőjűre nyújtjuk.
  5. A gyümölcstortaformát kivajazzuk.
  6. Kibéleljük a tésztával.
  7. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, szeleteljük, tésztára sorakoztatjuk. Meghintjük a cukorral. Rámorzsoljuk a vajat.
  8. 200 fokon 30 percig sütjük.
  9. Kivesszük, rácson 10 percig hűtjük.
  10. Sütőt 165 fokra visszavesszük.
  11. Kézi habverővel a főzőtejszínt, tojást, cukrot, van.cukrot, van.aromát jól összekeverjük.
  12. Lepényre öntjük a van.krémet.
  13. 12.165 fokon 25-30 percig sütjük.