Elzászi almatorta (Stahl)
- Kategória
- Desszertek
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 1 ek cukor
- 10 dkg hideg vaj v. margarin
- 1 db toj. sárgája
- 3 ek hideg víz
- só
- 3 db alma
- 2 ek. cukor
- 3 dkg vaj
- 2,5 dl főzőtejszín
- 2db tojás szobahőm.
- 4 ek. cukor
- 1 cs. van cuk. + vanília aroma
Elkészítés
- Az omlós tésztához a lisztet, cukrot, hideg vajat késsel morzsásra keverjük majd hozzádolgozzuk a t.sárgát, sót, vizet.
- A tésztát folpackba tekerjük és min. 30 p-re hűtőbe tesszük.
- Sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- Tésztát 30 cm-es átmérőjűre nyújtjuk.
- A gyümölcstortaformát kivajazzuk.
- Kibéleljük a tésztával.
- Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, szeleteljük, tésztára sorakoztatjuk. Meghintjük a cukorral. Rámorzsoljuk a vajat.
- 200 fokon 30 percig sütjük.
- Kivesszük, rácson 10 percig hűtjük.
- Sütőt 165 fokra visszavesszük.
- Kézi habverővel a főzőtejszínt, tojást, cukrot, van.cukrot, van.aromát jól összekeverjük.
- Lepényre öntjük a van.krémet.
- 12.165 fokon 25-30 percig sütjük.