Citromos, mascarponés máktorta
- Kategória
- Desszertek
Hozzávalók
- 22dkg liszt
- 12 dkg HIDEG vaj
- 5 dkg cukor
- 2 toj. sárgája
- 2 ek. tejföl
- só
- 50dkg mascarpone
- 15 dkg cukor
- 2-3 dl tejföl
- 1 cs. van.cukor
- 1 citrom
- 5 dkg keményítő
- 2 fehérje + 2 tojás
- 30 dkg mák
- 22 dkgcukor
- 1,5 dl tej 1 citrom
Elkészítés
- Lisztet morzsolni vajkockákkal, majd hozzáadni: cukor, só, toj.sárgája, 1 ek. tejföl. Összegyúrni. Fóliába. Hűtőbe.
- Tejet lábasban forralni + mák, cukor. Kis lángon keverni 1-2 percig, lehúzni + citromhéj.
- Mascarpone + cukor. Gépi habverővel össze + toj.sárgája, citromhéj + lé + vanília + tejföl + keményítő
- Fehérjéből hab. Maskarponéhoz ezt is.
- Tésztát lisztes deszkán nyújtani tortaformába.
- Rá mákos réteg.
- Rá maskarp. réteg.
- Tetejére kevés mák.
- 170 fokon 45-50 percig sütjük.