Citromos, mascarponés máktorta

Kategória
Desszertek

Hozzávalók

  • 22dkg liszt
  • 12 dkg HIDEG vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 toj. sárgája
  • 2 ek. tejföl
  • 50dkg mascarpone
  • 15 dkg cukor
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 cs. van.cukor
  • 1 citrom
  • 5 dkg keményítő
  • 2 fehérje + 2 tojás
  • 30 dkg mák
  • 22 dkgcukor
  • 1,5 dl tej 1 citrom

Elkészítés

  1. Lisztet morzsolni vajkockákkal, majd hozzáadni: cukor, só, toj.sárgája, 1 ek. tejföl. Összegyúrni. Fóliába. Hűtőbe.
  2. Tejet lábasban forralni + mák, cukor. Kis lángon keverni 1-2 percig, lehúzni + citromhéj.
  3. Mascarpone + cukor. Gépi habverővel össze + toj.sárgája, citromhéj + lé + vanília + tejföl + keményítő
  4. Fehérjéből hab. Maskarponéhoz ezt is.
  5. Tésztát lisztes deszkán nyújtani tortaformába.
  6. Rá mákos réteg.
  7. Rá maskarp. réteg.
  8. Tetejére kevés mák.
  9. 170 fokon 45-50 percig sütjük.