Epres panna cotta (Stahl)

Kategória
Desszertek

Hozzávalók

  • 3 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg fehércsoki
  • 1 vanília
  • 30 dkg mélyhűtött, felengedett eper
  • 1 citrom
  • 1 ek. zselatinpor

Elkészítés

  1. A tejet és a tejszínt összeöntjük egy közepes méretű fazékba, hozzáadjuk a cukrot, darabokra tört csokit, vaníliát. Ezután mérsékelt lángon folyamatos keverés mellett, amíg felolvad a csoki és cukor. Ne forrjon fel.
  2. Tűzről levesszük, megvárjuk amíg kézmelegre hűl.
  3. Ezalatt az epret turmixgépben simára dolgozzuk és belereszeljük a citrom héját.
  4. A már csak meleg tejszínes léből kiveszünk 1 dl-t. erre rászórjuk aint, kézi habverővel jól elkeverjük és ha a zselatin feloldódott, visszaöntjük a tejszínes keverékbe.
  5. Fakanállal hozzádolgozzuk az összepépesített eoret és formába öntjük.
  6. (fehér hullámos műanyag kuglófforma)
  7. 1 éjszakára hűtőbe teszem.