Epres panna cotta (Stahl)
- Kategória
- Desszertek
Hozzávalók
- 3 dl tejszín
- 2 dl tej
- 10 dkg cukor
- 10 dkg fehércsoki
- 1 vanília
- 30 dkg mélyhűtött, felengedett eper
- 1 citrom
- 1 ek. zselatinpor
Elkészítés
- A tejet és a tejszínt összeöntjük egy közepes méretű fazékba, hozzáadjuk a cukrot, darabokra tört csokit, vaníliát. Ezután mérsékelt lángon folyamatos keverés mellett, amíg felolvad a csoki és cukor. Ne forrjon fel.
- Tűzről levesszük, megvárjuk amíg kézmelegre hűl.
- Ezalatt az epret turmixgépben simára dolgozzuk és belereszeljük a citrom héját.
- A már csak meleg tejszínes léből kiveszünk 1 dl-t. erre rászórjuk aint, kézi habverővel jól elkeverjük és ha a zselatin feloldódott, visszaöntjük a tejszínes keverékbe.
- Fakanállal hozzádolgozzuk az összepépesített eoret és formába öntjük.
- (fehér hullámos műanyag kuglófforma)
- 1 éjszakára hűtőbe teszem.