Palugyai torta (Maroni)
- Kategória
- Desszertek
Hozzávalók
- Tészta: 25 dkg gesztenyepüre
- 2 dkg van. cukor
- 3 dkg reszelt csoki
- 8 db tojás
- 10 dkg kr.cukor
- só
- Krém:1 cs. van.puding
- 0,5l tej
- 4 ek. cukor
- 5 dl tejszín + 4 ek. cukor
- 2 dkg zselatin
Elkészítés
- A gesztenyepürét kikeverjük a van.cukorral, reszelt csokival és a tojások sárgájával.
- A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
- A két részt lazán összekeverjük.
- Sütőt 180 fokra felmelegítjük. A gáztepsit sütőpapírral béleljük és kr.cukorral megszórjuk. A masszát 2 részben a megsütjük egyenként 15-15 perc alatt. Majd még melegen a sütés után lehúzzuk a tésztáról a papírt.
- Pudingot elkészítjük, hűtjük.
- Tejszínt habbá verjük 4 ek. cukorral.
- Tejszínhabot a pudinggal összekeverjük.
- Zselatint 1 dl vízzel elkészítjük, hűtjük.
- Zselatint a pudingos tejszínhabhoz keverjük.
- A két lapot elfelezzük, így 4 lapunk lesz, amit a nagy fehér szögletes formában rétegezünk a masszával.
- Legalább 2 órát hidegen tartjuk.