Palugyai torta (Maroni)

Kategória
Desszertek

Hozzávalók

  • Tészta: 25 dkg gesztenyepüre
  • 2 dkg van. cukor
  • 3 dkg reszelt csoki
  • 8 db tojás
  • 10 dkg kr.cukor
  • Krém:1 cs. van.puding
  • 0,5l tej
  • 4 ek. cukor
  • 5 dl tejszín + 4 ek. cukor
  • 2 dkg zselatin

Elkészítés

  1. A gesztenyepürét kikeverjük a van.cukorral, reszelt csokival és a tojások sárgájával.
  2. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
  3. A két részt lazán összekeverjük.
  4. Sütőt 180 fokra felmelegítjük. A gáztepsit sütőpapírral béleljük és kr.cukorral megszórjuk. A masszát 2 részben a megsütjük egyenként 15-15 perc alatt. Majd még melegen a sütés után lehúzzuk a tésztáról a papírt.
  5. Pudingot elkészítjük, hűtjük.
  6. Tejszínt habbá verjük 4 ek. cukorral.
  7. Tejszínhabot a pudinggal összekeverjük.
  8. Zselatint 1 dl vízzel elkészítjük, hűtjük.
  9. Zselatint a pudingos tejszínhabhoz keverjük.
  10. A két lapot elfelezzük, így 4 lapunk lesz, amit a nagy fehér szögletes formában rétegezünk a masszával.
  11. Legalább 2 órát hidegen tartjuk.