Rebarbara-alma-eper morzsasüti (Chili…12 kis adag kriszta)
- Kategória
- Desszertek
Hozzávalók
- 1,5 kg rebarbara
- 4 db alma
- 25 dkg eper
- 15 dkg cukor
- 2 citrom leve
- 20 dkg hideg vaj
- + vaj tepsihez
- 20 dkg liszt ( fele zabpehely v. teljes kiörl.)
- 20 dkg cukor
- 1-2 ek. keményítő
- tejföl, cukor, van.cukor VAGY vanfagyi
Elkészítés
- Sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- Nagy tepsit kikenjük vajjal.
- Gyümölcsöket aprítjuk, tepsibe szórjuk. Hozzáadunk 15 dkg cukrot, a citromlét, keményítőt. Összekeverjük.
- Edénybe rakom a lisztet, cukrot, összekeverem. Ehhez reszelem a vajat, s gyorsan összedolgozom. Morzsás legyen. Gyümölcs tetejére szórom.
- 45-50 percig sütöm.
- Vaníliás tejföllel vagy vaníliafagylalttal tálalom.