Rebarbara-alma-eper morzsasüti (Chili…12 kis adag kriszta)

Kategória
Desszertek

Hozzávalók

  • 1,5 kg rebarbara
  • 4 db alma
  • 25 dkg eper
  • 15 dkg cukor
  • 2 citrom leve
  • 20 dkg hideg vaj
  • + vaj tepsihez
  • 20 dkg liszt ( fele zabpehely v. teljes kiörl.)
  • 20 dkg cukor
  • 1-2 ek. keményítő
  • tejföl, cukor, van.cukor VAGY vanfagyi

Elkészítés

  1. Sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. Nagy tepsit kikenjük vajjal.
  3. Gyümölcsöket aprítjuk, tepsibe szórjuk. Hozzáadunk 15 dkg cukrot, a citromlét, keményítőt. Összekeverjük.
  4. Edénybe rakom a lisztet, cukrot, összekeverem. Ehhez reszelem a vajat, s gyorsan összedolgozom. Morzsás legyen. Gyümölcs tetejére szórom.
  5. 45-50 percig sütöm.
  6. Vaníliás tejföllel vagy vaníliafagylalttal tálalom.